Τα 10 top ονόματα για μωρά στη Σκανδιναβία

Είστε σε αναζήτηση έμπνευσης για το όνομα του μωρού σας; Γιατί να μην πάτε προς τη Σκανδιναβία;! Εδώ, θα βρείτε τις επιλογές μας για το top 10 ονομάτων για αγόρια και κορίτσια.

Bambo-Nature-small-baby-nordic-baby-names-baby-diapers-1200x650-4

Με το κύμα των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών για τους Βίκινγκς και, φυσικά, τη δημοτικότητα της ταινίας Thor από τη Marvel (εμπνευσμένη από τον ομώνυμο σκανδιναβικό Θεό), η δημοτικότητα πολλών σκανδιναβικών ονομάτων έχει αναβιώσει. Στις σκανδιναβικές χώρες, τα παραδοσιακά σκανδιναβικά ονόματα μωρών είναι πλέον μια αυξανόμενη τάση.  

Τα πιο διεθνώς ηχητικά ονόματα μωρών, όπως ο William και η Nora, εξακολουθούν να είναι πρωτοπόροι στα charts στη Σκανδιναβία, αλλά ονόματα όπως ο Magnus και η Freja ανεβαίνουν επίσης στις λίστες αυτά τα χρόνια. Και δεν είναι περίεργο! Είναι ιστορικά, μοναδικά και επίσης απλά αξιολάτρευτα.

Bambo-Nature-small-baby-nordic-baby-names-baby-diapers-1200x650-1

Εδώ στη Bambo Nature, είμαστε πολύ περήφανοι για τη σκανδιναβική μας κληρονομιά. Είμαστε μια οικογενειακή δανέζικη εταιρεία με μακρά ιστορία: κατασκευάζουμε πάνες για μωρά εδώ και 40 χρόνια και εξακολουθούμε να παράγουμε τις βρεφικές μας πάνες με την οικολογική σήμανση, που αναπνέουν και είναι super απορροφητικές, στο εργοστάσιό μας στη Δανία, με μεγάλο σεβασμό για το περιβάλλον και τη σκανδιναβική μας κληρονομιά. 

Παρακάτω, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι μέσα από τις κορυφαίες επιλογές μας (με αλφαβητική σειρά) και να δείτε αν κάποια από αυτές σας τραβήξει το βλέμμα και την καρδιά σας. 

Ονόματα κοριτσιών:

  1. Astrid
  2. Alva
  3. Freja/Freya
  4. Frigg/Frigga
  5. Idun
  6. Ragna
  7. Saga
  8. Sif/Siff
  9. Sigrid
  10. Thora

Ονόματα αγοριών:

  1. Balder
  2. Erik
  3. Frej
  4. Gorm
  5. Harald
  6. Magnus
  7. Svend
  8. Osvald
  9. Thor
  10. Viggo

Πλησιάζει η ΠΗΤ σας; Μην ανησυχείτε, έχουμε φτιάξει μια εξαιρετική λίστα για όλα όσα χρειάζεστε να έχετε μαζί σας στο νοσοκομείο για τον τοκετό.  

Συμβουλή: Εάν προετοιμάσετε την τσάντα νωρίτερα, δεν θα ξεχάσετε κάτι σημαντικό πάνω στη βιασύνη.