Μωρομάντηλα: Η ευκολία για τους γονείς

Όταν γινόμαστε για πρώτη φορά γονείς, όλοι έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας – και ποια προϊόντα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε – ή να μην χρησιμοποιήσουμε. Αρχικά, το πλύσιμο και η χρήση πετσέτας στο μικρό μας κατά την αλλαγή της πάνας ακούγεται σαν τον ιδανικό και απαλό τρόπο για να καθαρίσουμε την περιοχή της πάνας. Ωστόσο, πολλοί από εμάς γρήγορα ανακαλύπτουμε ότι τα μωρομάντηλα είναι μια ευκολότερη και πιο πρακτική λύση. Τα μωρομάντηλα αποδίδουν και αποτελούν μια ασφαλή εναλλακτική για το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας (αν αγοράσετε τα σωστά, δηλαδή). Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές μας σχετικά με το τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε μωρομάντηλα και πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά – για χάρη του δέρματος του παιδιού σας, αλλά και για τον πλανήτη.

Theme-Skin-Friendly---Blog-post-wipes---image-1---Green

Τι είναι τα μωρομάντηλα;

Τα υγρά μαντηλάκια ή μωρομάντηλα είναι μικρά, εξαιρετικά μαλακά και υγρά πανάκια κατασκευασμένα είτε από βισκόζη είτε από μείγμα βισκόζης και πολυεστέρα. Με τα χρόνια, τα μωρομάντηλα έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή στους γονείς λόγω της εύκολης και υγιεινής χρήσης τους. Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μωρομάντηλα έχουν γίνει τόσο διασκεδαστικά είναι επειδή είναι πραγματικά πρακτικά. Ειδικά στη σύγχρονη, καθημερινή ζωή όπου ο χρόνος είναι συχνά ένα ζήτημα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλα σχεδόν για οτιδήποτε. Εάν φροντίζετε να αγοράζετε πιστοποιημένα ασφαλή και φιλικά προς το δέρμα, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια καθημερινά.

Ακολουθούν μερικές από τις καθημερινές καταστάσεις όπου τα μαντηλάκια είναι πραγματικά χρήσιμα:

Αλλαγή πάνας

Τα υγρά μαντηλάκια είναι πολύ χρήσιμα σε κάθε είδους κατάστασης αλλαγής πάνας στο σπίτι ή έξω. Στο σπίτι έχετε πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, κάτι που είναι τεράστιο πλεονέκτημα σε πιο “βρώμικες” καταστάσεις (αν καταλαβαίνετε τι εννοούμε). Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να φρεσκάρετε την περιοχή της πάνας του παιδιού σας και να αφαιρέσετε τη μυρωδιά των ούρων όταν αλλάζετε μια βρεγμένη πάνα, τα μωρομάντηλα μπορεί να είναι η προτιμώμενη επιλογή. Ή αν είστε έξω για ψώνια ή σε ένα καφέ, μπορεί να μην έχετε τρεχούμενο νερό κοντά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Τα μωρομάντηλα είναι εκεί για να σώσουν την κατάσταση!

Τα μωρομάντηλα για παιδιά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ευαίσθητο νεανικό δέρμα και μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαλά εάν το παιδί σας εμφανίζει εξάνθημα από την πάνα. Το εξάνθημα από την πάνα μπορεί να είναι πραγματικά επώδυνο και θα θέλετε να τρίψετε και να καθαρίσετε τη μολυσμένη περιοχή όσο το δυνατόν λιγότερο, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό όταν πρέπει επίσης να διατηρείτε το κάτω μέρος του μωρού σας καθαρό και στεγνό. Τα υγρά μαντηλάκια έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με το pH του παιδικού δέρματος και είναι εξαιρετικά απαλά. Αυτό τα κάνει ιδανικά για έναν απαλό και ήπιο καθαρισμό του κόκκινου και δέρματος στην περιοχή της πάνας, καθώς θα αφήσουν το προστατευτικό στρώμα του δέρματος ανέπαφο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν θέλετε να απαλλαγείτε από ένα εξάνθημα.

Κατά τη διάρκεια και μετά τα γεύματα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν τα παιδιά αρχίζουν να τρώνε στερεές τροφές  λερώνονται. Μαθαίνουν να συντονίζουν τα παχουλά μπράτσα τους και πριν μπορέσουν να κατακτήσουν την τέχνη του να τρώνε με το κουτάλι, πρέπει να υπομείνουν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να φτάσει η τροφή στο στόμα τους. Τα επικροτούμε σε όλη την προσπάθεια, αλλά το περισσότερο μέρος των γευμάτων θα καταλήξει αναπόφευκτα στο καρεκλάκι, το τραπέζι και πιθανότατα και πάνω στο παιδί. Τα μωρομάντηλα μπορούν να είναι τέλεια στο να πιάσετε ιπτάμενα μακαρονάκια, κεφτεδάκια, αβοκάντο και κρέμες, καθώς και για ένα γρήγορο καθάρισμα του παιδιού σας πριν του κάνετε ένα ωραίο και χαλαρωτικό μπάνιο. Στα φιλικά προς το δέρμα μωρομάντηλα, το κύριο συστατικό του υγρού τος είναι το νερό, έτσι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια για να καθαρίσετε τα χέρια και το πρόσωπο του παιδιού σας μετά από ένα ακατάστατο γεύμα.

BN---Theme-Skin-Friendly---Blog-post-image-2---Green

Στη βόλτα – για λερωμένα χεράκια και καταρροή

Τα μωρομάντηλα είναι επίσης καλό να τα έχετε στην τσάντα σας όταν είστε εκτός σπιτιού. Δεν έχουν όλοι οι δημόσιοι χώροι κοντά τουαλέτα ή τρεχούμενο νερό. Σκεφτείτε την παραλία, ένα πάρκο ή την παιδική χαρά. Ποτέ δεν ξέρετε σε τι θα ακουμπήσει τα χέρια του το παιδί σας  ή να σας φέρει περήφανα ένα σαλιγκάρι ή ίσως μια νόστιμη λασπόπιτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μωρομάντηλα μπορεί να είναι το μυστικό σας όπλο για να απομακρύνετε, τουλάχιστον, λίγη από τη βρωμιά των χεριών του μικρού σας πριν έρθει η ώρα για ένα σνακ.

Τα μωρομάντηλα μπορούν επίσης να είναι μια εναλλακτική λύση στο χαρτί όταν το μικρό σας έχει καταρροή, για την αποφυγή του ερεθισμού της μύτης από το στέγνωμα και το φύσημα. Τα μωρομάντηλα είναι ένας ήπιος τρόπος να στεγνώσουν τη μύτη τους για λίγο.

ΤΕΛΕΙΑ στο αυτοκίνητο για κάθε βρώμικη κατάσταση (εμετός, μύξα, παγωτό κ.λπ.)

Ως γονείς οι ίδιοι, ένα από τα μέρη όπου ανακαλύψαμε ότι τα μωρομάντηλα είναι απαραίτητα είναι το αυτοκίνητο. Εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε μωρομάντηλα στο αυτοκίνητό σας. Όταν έχετε μωρομάντηλα στο αυτοκίνητό σας, είστε προετοιμασμένοι για σχεδόν κάθε πιθανή κατάσταση. Μερικά παιδιά λατρεύουν να είναι μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, πρέπει να έχετε μαζί σας σνακ και νερό, και αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε μια δύσκολη κατάσταση.  Άλλα παιδιά είναι δυστυχισμένα ή υποφέρουν από ναυτία – μερικά μπορεί να κάνουν ακόμη και εμετό στο αυτοκίνητο σε ένα μεγάλο ταξίδι. Ό,τι κι αν συμβεί στο αυτοκίνητο, θα είστε καλά προετοιμασμένοι να χειριστείτε κάθε είδους κατάσταση, αρκεί να έχετε μωρομάντηλα στην τσάντα σας.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα στο παιδί σας

Παρόλο που η πλειονότητα των μωρομάντηλων για παιδιά είναι σχεδιασμένα για ευαίσθητο παιδικό δέρμα, θα πρέπει να προσέχετε ώστε να βρείτε αυτά που είναι φιλικά προς το δέρμα. Και πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε και να τα απορρίπτετε σωστά.

Τα κορυφαία tips μας για την επιλογή και τη χρήση μωρομάντηλων που είναι ασφαλή για το δέρμα του παιδιού σας και απαλά για τη φύση

  1. Βεβαιωθείτε ότι τα μωρομάντηλα είναι δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν άρωμα και χρώμα.
  2. Ελέγχετε πάντα ότι τα μωρομάντηλα συνιστώνται από την Asthma Allergy Nordic. Αυτή είναι η εγγύησή σας ότι τα μωρομάντηλα είναι κατασκευασμένα με ασφαλή συστατικά και ότι ενέχουν ελάχιστο κίνδυνο πρόκλησης δερματικής αλλεργίας.
  3. Ελέγξτε εάν τα μωρομάντηλα είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το Nordic Swan Ecolabel. Αυτή η πιστοποίηση σημαίνει ότι τα μωρομάντηλα δεν περιέχουν άρωμα ή άλλες ουσίες ταξινομημένες ως καρκινογόνες, επιβλαβείς για την αναπαραγωγή ή αλλεργιογόνες.
  4. Να χρησιμοποιείτε πάντα την κοινή λογική όταν πρόκειται για το παιδί σας. Όπως με όλα τα νέα προϊόντα, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα του παιδιού σας δεν αντιδρά στα μωρομάντηλα. Κανένα παιδί δεν είναι ίδιο – ούτε και το δέρμα τους. Μερικά παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα που αντιδρά σε διαφορετικούς τύπους προϊόντων περιποίησης – ακόμα και σε αυτά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το παιδικό δέρμα και διαθέτουν όλες τις σωστές πιστοποιήσεις και δοκιμές.
  5. Αν είναι δυνατόν, αναζητήστε μωρομάντηλα από 100% βισκόζη , που είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
  6. Φροντίστε να πετάξετε σωστά τα μωρομάντηλα. Πρέπει πάντα να απορρίπτονται στα σκουπίδια. Ποτέ μην ρίχνετε τα μωρομάντηλα στην τουαλέτα γιατί θα φράξουν την αποχέτευση.
  7. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακυκλώσει τη συσκευασία των μωρομάντηλων μαζί με άλλα ανακυκλώσιμα πλαστικά απορρίμματα.

Τα μωρομάντηλα Bambo Nature είναι δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν άρωμα ή χρώμα. Συνιστώνται από την Asthma Allergy Nordic και είναι πιστοποιημένα από το Nordic Swan Ecolabel. Η ασφαλής επιλογή για το παιδί σας και τη φύση.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το πώς τα προϊόντα Bambo Nature είναι φιλικά προς το δέρμα ή δείτε αυτές τις αναρτήσεις ιστολογίου σχετικά με τα παιδιά και το δέρμα: