Σχετικά με τις πιστοποιήσεις & τα οικολογικά σήματα της Bambo Nature

Συνεργαζόμαστε με τους πιο αυστηρούς οργανισμούς πιστοποίησης στον κόσμο για να σας προσφέρουμε τις πιο ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον πάνες και προϊόντα περιποίησης δέρματος Bambo Nature. Μάθετε περισσότερα για τα οικολογικά σήματα και τα διαπιστευτήρια που έχουν κερδίσει τα προϊόντα μας και τι σημαίνει για εσάς και την οικογένειά σας.

Nordic Swan Eco-Label-προώθηση της βιωσιμότητας σε κάθε βήμα

Με το στόχο της δημιουργίας μιας βιώσιμης κοινωνίας μέσω του βιώσιμου καταναλωτισμού, το Nordic Swan Ecolabel αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους – από την επιλογή πρώτων υλών έως τη διαδικασία παραγωγής, μέχρι τη διάθεση του προϊόντος.

Asthma Allergy Nordic- η διάσημη μπλε ετικέτα που τιμά την ευαισθητοποίηση για τις αλλεργίες

Το Asthma Allergy Nordic προσφέρει πιστοποίηση σε προϊόντα που ενέχουν τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο πρόκλησης αλλεργίας, εκζέματος ή ερεθισμού του δέρματος στο χρήστη. Ο κύριος στόχος είναι να διευκολυνθεί σε άτομα με αλλεργίες, αλλεργίες επαφής, άσθμα ή άλλη αναπνευστική δυσχέρεια να βρουν προϊόντα που κάνουν την καθημερινή ζωή καλύτερη.

FSC®– Forest Stewardship Council- επιβράβευση της υπεύθυνης χρήσης δασικών προϊόντων

Το FSC® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) είναι ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών παγκοσμίως. Τα προϊόντα με πιστοποίηση FSC® είναι κατασκευασμένα από πρώτες ύλες από καλά διαχειριζόμενα δάση και υπεύθυνες πηγές. Η ανιχνευσιμότητα και η ακεραιότητα της ετικέτας διατηρούνται με αυστηρά μέτρα ελέγχου και επιλέγοντας προϊόντα πιστοποιημένα με FSC, βοηθάτε να φροντίσετε τα δάση και τους ανθρώπους και την άγρια φύση που τα ονομάζουν σπίτι. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.fsc.org.

Η Abena A / S είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα του FSC® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) και η OPEN CARE IKE είναι διανομέας των προϊόντων της Abena με πιστοποίηση FSC®. Δείτε περισσότερα στο www.abena.com

Ecocert COSMOS-το σήμα των φιλικών προς το περιβάλλον καλλυντικών

Η πιστοποίηση ECOCERT είναι  ο πρώτος οργανισμός πιστοποίησης φυσικών και βιολογικών καλλυντικών που διασφαλίζει ότι τα προϊόντα πληρούν υψηλά υψηλά πρότυπα φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία διέπουν τα συστατικά μέχρι τη συσκευασία τους. Μόνο προϊόντα με περιεκτικότητα συστατικών φυσικής προέλευσης τουλάχιστον το 95%  (κατά βάρος), είναι επιλέξιμα για πιστοποίηση.

Δερματολογικά ελεγμένο

Δερματολογικά ελεγμένα- η σήμανση για προϊόντα που είναι απαλά στο δέρμα

Το σύμβολο Δερματολογικά Δοκιμασμένο εγγυάται ότι ένα προϊόν έχει δοκιμαστεί για πιθανές δερματικές αντιδράσεις από ανεξάρτητο εργαστήριο τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα μας.

EU Ecolabel

Το οικολογικό σήμα της ΕΕ, επίσης γνωστό ως EU Flower, είναι η επίσημη περιβαλλοντική ετικέτα στην Ευρώπη. Τα προϊόντα με το οικολογικό σήμα της ΕΕ πληρούν αυστηρές περιβαλλοντικές απαιτήσεις όσον αφορά την πρώτη ύλη, την παραγωγή, τη χρήση, την τεκμηρίωση και την ασφάλεια.

Σήμανση CE

Σήμανση CE

Το σήμα CE βρίσκεται σε πολλά προϊόντα που διακινούνται στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή. Σημαίνει ότι τα προϊόντα έχουν αξιολογηθεί ότι πληρούν υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας, υγείας και περιβάλλοντος. Το CE σημαίνει Conformité Européenne (Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση) και είναι ευρέως αναγνωρισμένο παγκοσμίως.

Vegan-society-logo

Το Vegan Trademark

Το Vegan Trademark είναι το αυθεντικό διεθνές πρότυπο vegan και το διαχειρίζεται η The Vegan Society. Για να επιτευχθεί το Vegan Trademark, ένα προϊόν πρέπει να συμμορφώνεται με πολλά κριτήρια, μεταξύ των οποίων να μην υπάρχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και καμία δοκιμή σε ζώα.

OEKO-TEX-Standard-100-2209241-Centexbel-200x200

OEKO-TEX® Standard 100

Η OEKO-TEX είναι ένα ανεξάρτητος φορέας που ελέγχει και χειρίζεται επιβλαβείς ουσίες σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα. Η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι ένα προϊόν πληροί αυστηρές απαιτήσεις σχετικά με τα συστατικά, τις χημικές ουσίες διεργασίας, τα χρώματα, τα ίχνη και τα πρόσθετα. Το σύστημα επισήμανσης υπάρχει από το 1992.

EcoSun-pass-logo

Το EcoSun Pass

Το EcoSun Pass είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντηλιακών προϊόντων. Για να επιτευχθεί η πιστοποίηση, ο συνδυασμός των αντηλιακών φίλτρων σε ένα προϊόν πρέπει να τηρεί συγκεκριμένες παραμέτρους σε έναν υπολογισμό, για να έχει ελάχιστη βλάβη για το θαλάσσιο περιβάλλον. Τα αντηλιακά που κερδίζουν το EcoSun Pass είναι φιλικά προς τους υφάλους, που σημαίνει ότι περιέχουν την ελάχιστη και πιο προσεκτική ποσότητα χημικών ουσιών που μπορούν να βλάψουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και άλλα θαλάσσια ζώα.

TUV-biobased-logo-07-2022

TUV OK biobased

Η TUV OK biobased είναι μια πιστοποίηση που παρέχεται από τρίτους, η οποία παρέχεται για συσκευασίες που παράγονται με περισσότερο από 20% ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Ο αριθμός των αστεριών στο λογότυπο αναφέρεται στην κλάση περιεκτικότητας biobased άνθρακα (BCC) που λαμβάνεται. Η χάρτινη συσκευασία Bambo Nature είναι πιστοποιημένη με 4 αστέρια, που σημαίνει ότι παράγεται με περισσότερο από 80% BBC, που είναι και το υψηλότερο.

post-consumer-recycled-bag-30-percent

30 % ανακυκλωμένο μετά τον καταναλωτή 

Η συσκευασία από τις πάνες Bambo Nature αποτελείται από 30% ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μετά από χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο καθαρό πλαστικό στην κατασκευή τους. Τα ανακυκλωμένα υλικά προέρχονται από οικιακά πλαστικά απορρίμματα, τα οποία καθαρίζονται
και ταξινομούνται προσεκτικά ανά κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό, μειώνουμε τη χρήση των μη ανανεώσιμων πόρων, χρησιμοποιώντας το
σύστημα ανακύκλωσης με ουσιαστικό τρόπο.

ISO14001

Το ISO14001 πιστοποιεί ότι ο κατασκευαστής των πανών Bambo Nature, η ABENA Production A / S, διαθέτει σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Το πρότυπο παρέχει ένα πλαίσιο για τις εταιρείες να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Η πιστοποίηση επιτυγχάνεται από εταιρείες που επιλέγουν να δουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις «στα μάτια» και εργάζονται ενεργά για τις βελτιώσουν.

ISO50001

Ο κατασκευαστής των πανών Bambo Nature,  ABENA Production A / S, είναι πιστοποιημένος κατά ISO50001. Η πιστοποίηση αποτελεί απόδειξη του συστήματος διαχείρισης ενέργειας μέσω του οποίου εργαζόμαστε ενεργά για τη μείωση της συνολικής  χρήσης ενέργειας. Εκτός από την εργασία σε έργα συνεχούς βελτιστοποίησης ενέργειας, παρακολουθούμε επίσης τη χρήση και την αποδοτικότητα της ενέργειας και θέτουμε ετήσιους στόχους για την ενεργειακή μας απόδοση.

bambo-nature-sustainability-sedex-member-logo

SMETA

Έχουμε πιστοποίηση SMETA και συμμορφωνόμαστε με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Το SMETA είναι ένα ελεγχόμενο πρότυπο πιστοποίησης που ενθαρρύνει τους οργανισμούς να αναπτύσσουν, να διατηρούν και να εφαρμόζουν κοινωνικά αποδεκτές πρακτικές στους χώρους εργασίας τους.

Παρακαλούμε σημειώστε: Οι πιστοποιήσεις αφορούν μόνο τα μεμονωμένα προϊόντα στα οποία εμφανίζονται.