Πώς να φτιάξετε πολύχρωμα Πασχαλινά αυγά

Αν υπάρχει κάτι που φωνάζει πασχαλινή διασκέδαση, είναι όλες οι DIY χειροτεχνίες με αυγά! Σε αυτό το blog σας έχουμε δύο ιδέες για πασχαλινά αυγά, οπότε συνεχίστε να διαβάστε και εμπνευστείτε!

Bambo-nature-Easter-colored-eggs-1-blog-image-1200x650

Τα αυγά αποτελούν μέρος των εορτασμών του Πάσχα εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Από την παγανιστική εποχή, τα αυγά θεωρούνται σύμβολα ζωής και αναγέννησης – ένας πολύ κατάλληλος συμβολισμός για την άνοιξη. Πιστεύεται ότι η παράδοση του στολισμού των αυγών και της αντιμετώπισής τους ως εδέσματος την Κυριακή του Πάσχα ξεκίνησε επειδή τα αυγά απαγορεύονταν καταναλώνονται από τους Χριστιανούς κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Σήμερα, οι πασχαλινές λιχουδιές αποτελούν συνήθως καραμέλες και σοκολάτες σε σχήμα αυγών, αλλά το ταπεινό αυγό εξακολουθεί να έχει τη θέση του στο πασχαλινό μας τραπέζι και στη διακόσμηση μας.

Τώρα, πίσω στα διασκεδαστικά πασχαλινά αυγά DIY μας: Αν θέλετε χρωματιστά πασχαλινά αυγά που μπορούν να κρεμαστούν σε ένα κλαδί ή να τα τοποθετήσετε σε ένα μπολ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε αυτά τα γλυκά πολύχρωμα αυγά που βάφονται με κρέμα ξυρίσματος και χρώματα τροφίμων.

Marble Eggs Αυγά Βαμμένα σαν Μάρμαρο

Θα χρειαστείτε:

  • Λευκά αυγά
  • Ξύδι
  • Χρώματα τροφίμων
  • Μια φόρμα για μάφινς ή ταψί
  • Μια φιλική προς το δέρμα κρέμα ξυρίσματος
  • Οδοντογλυφίδες, καλαμάκια από σουβλάκια ή οτιδήποτε παρόμοιο έχετε
  • Κορδέλα ή κορδόνι για κρέμασμα
  1. Ξεκινήστε βυθίζοντας τα αυγά στο ξύδι για να αποδυναμώσετε την επιφάνεια του κελύφους. 5-10 λεπτά πρέπει να είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται να μουλιάζετε τα αυγά στο ξύδι, αλλά τα χρώματα θα γίνουν πιο ζωντανά στο κέλυφος.
  2. Επειδή χρειαζόμαστε μόνο τα τσόφλια για διακόσμηση, αδειάστε τα αυγά ανοίγοντας μια τρύπα πάνω και κάτω από το κέλυφος. Φυσήξτε τα αυγά από τα τσόφλια και φυλάξτε τα στο ψυγείο σας για ψήσιμο ή μαγείρεμα.
  3. Τώρα, ετοιμάστε την κρέμα ξυρίσματος στο ταψί της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γεμάτη φόρμα ψησίματος και να ανακατέψετε και να στροβιλίσετε όλα τα χρώματα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για μάφιν για να χωρίσετε 1-2 χρώματα, ανάλογα με την προτίμησή σας.
  4. Ρίξτε σταγόνες από τη βαφή τροφίμων στην κρέμα ξυρίσματος – η ποσότητα χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε θα καθορίσει τη ζωντάνια των των χρωμάτων στα αυγά σας. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να στροβιλίσετε τα χρώματα, δημιουργώντας το μαρμάρινο αποτέλεσμα.
  5. Βουτήξτε τα τσόφλια των αυγών στο μείγμα κρέμας ξυρίσματος και χρώματος και φροντίστε το μείγμα να καλύψει το κέλυφος από το αυγό από όλες τι πλευρές. Αφήστε τα αυγά να καθίσουν στο μείγμα για περίπου 20 λεπτά.
  6. Πλένουμε τα τσόφλια των αυγών και τα στεγνώνουμε.
  7. Βάλτε τα βαμμένα αυγά σε ένα  διακοσμητικό μπολ ή προσθέστε τους κορδέλα ή κορδόνι για να φτιάξετε κρεμαστά στολίδια. Αν θέλετε να προσθέσετε κορδέλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστόλι κόλλας, κόψτε μια οδοντογλυφίδα στη μέση και δέστε την κορδέλα γύρω από το κέντρο του μικρού κομματιού. Βάλτε το κομματάκι από την οδοντογλυφίδα που έχετε δέσει την κορδέλα μέσα σε μια από τις τρύπες του αυγού και θα έχετε το κρεμαστό αυγό σας έτοιμο να το κρεμάσετε σε ένα κλαδί ή σε ένα παράθυρο
Bambo-nature-Easter-colored-eggs-5-blog-image-1200x650

Τα παραπάνω αυγά προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση. Ωστόσο, εάν θέλετε να βάψετε βραστά αυγά και να τα χρησιμοποιήσετε ως βρώσιμα διακοσμητικά σε ένα πασχαλινό γεύμα ή δείπνο, θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί αντί για κρέμα ξυρίσματος. Τα κελύφη των αυγών είναι ημιπερατά, που σημαίνει ότι οτιδήποτε βρίσκεται στο εξωτερικό του κελύφους θα μπορούσε να επηρεάσει το εσωτερικό.

Ομοίως, εάν θέλετε να κάνετε αυτή τη χειροτεχνία με μικρότερα παιδιά και μωρά και ανησυχείτε ότι μπορεί να προσπαθήσουν να φάνε την κρέμα ξυρίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί ως ασφαλή και βρώσιμη εναλλακτική λύση.

Εάν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε καθόλου αληθινά αυγά ή εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε τα αυγά σας επανειλημμένα για χρόνια, μπορείτε να βρείτε πλαστικά αυγά που μπορούν να βαφτούν για να τα χρησιμοποιήσετε και για αυτή τη χειροτεχνία. Απλώς φροντίστε να αγοράσετε αυγά φτιαγμένα για βαφή ή χρωματισμό. Αυτά θα έχουν συνήθως μια ματ επιφάνεια που θα επιτρέπει στο χρώμα να κολλήσει.

Η δεύτερη δραστηριότητά μας για τα Πασχαλινά Αυγά είναι αυτά τα διασκεδαστικά  cracked σπασμένα χρωματιστά αυγά. Είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση – επομένως δεν γίνεται σπατάλη φαγητού! – και είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά και εύκολα στην παρασκευή τους.

Bambo-nature-Easter-colored-eggs-3-blog-image-1200x650

Cracked Σπασμένα Xρωματιστά Aυγά

Θα χρειαστείτε:

  • Αυγά
  • Υγρό χρώμα τροφίμων
  • λευκό ξύδι
  • Σακούλες τροφίμων που κλείνει – Μία για κάθε χρώμα βαφής
  1. Αρχικά, πρέπει να βάλετε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και να τα καλύψετε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και συνεχίζουμε να βράζουμε για 8 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να κάτσουν στο νερό για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 30λεπτά, μέχρι να μπορέσετε τα δουλέψετε εύκολα ώστε να μην καείτε.
  2. Τώρα που τα αυγά σας έχουν κρυώσει, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε μια σκληρή επιφάνεια όπως ο πάγκος της κουζίνας σας, μέχρι να υπάρχουν ρωγμές σε όλο το αυγό. Φροντίστε να μην το παρακάνετε, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κέλυφος θα παραμείνει ανέπαφο.
  3. Τώρα τοποθετήστε 1 αυγό τη φορά σε κάθε σακούλα για τρόφιμα. Προσθέστε το χρώμα της επιλογής σας στα αυγά και σφραγίστε τη σακούλα. Τώρα κάντε μασάζ με τη βαφή πάνω από το αυγό μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Αφήστε τα αυγά στη σακούλα για 1 ώρα στο ψυγείο για να δέσει η βαφή – ή ακόμα και όλη τη νύχτα, αν θέλετε πιο έντονο χρώμα.
  4. Μετά το μούλιασμα, ξεπλύνετε τα αυγά σας με νερό και αφαιρέστε όλα τα περιττά χρώματα. Τώρα ρίξτε λίγο ξύδι πάνω από κάθε αυγό για να δέσει το χρώμα.
  5. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα αυγά σας και ετοιμαστείτε για μια δροσερή έκπληξη! Σπάστε τα αυγά και δείτε τους σχηματισμούς στο εσωτερικό τους.

Τα παραπάνω αυγά είναι εντελώς βρώσιμα και αποτελούν μια διασκεδαστική προσθήκη σε κάθε πασχαλινό τραπέζι!

Bambo-nature-Easter-colored-eggs-2-blog-image-1200x650

Ένα bonus: Αν θέλετε να πάτε ακόμα πιο φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας βαφές από φαγητά, όπως μωβ φλούδες από λάχανο και κρεμμύδι! Αυτά τα φυσικά συστατικά μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα:

Μωβ = Κόκκινα παντζάρια
Κόκκινο = Ρόδι/Cranberries
Καφέ = Κίτρινες φλούδες κρεμμυδιού
Κίτρινο = Κουρκουμάς
Μπλε = Κόκκινο λάχανο

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα φυσικά λαχανικά και μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε φυσικές βαφές – αν μπορείτε να τα φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα περισσεύματα από τις παρασκευές φαγητών, αυτό είναι ακόμα καλύτερο!

Για να φτιάξετε φυσικές βαφές, πρέπει να βράσετε τη χρωστική της επιλογής σας, όπως το κόκκινο λάχανο, με 2-3 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 30 λεπτά ή περισσότερο για να βγει το περισσότερο χρώμα. Στραγγίστε τη βαφή σας σε ένα δοχείο, για να την αφήσετε να κρυώσει. Στη συνέχεια, απλώς ακολουθήστε τα βήματα 1-5 και θα χαρείτε, φυσικά βαμμένα cracked σπασμένα αυγά, έτοιμα για κατανάλωση.