Πώς να φτιάξετε bubble bath πλαστελίνη

Αυτή η πανεύκολη χειροτεχνία κάνει την ώρα του μπάνιου και το παιχνίδι με το νερό εξαιρετικά διασκεδαστική και είναι για παιδιά όλων των ηλικιών! Είναι απολύτως ασφαλή για το δέρμα και χρειάζεται μόνο μερικά απλά συστατικά, για να προσφέρει σε εσάς και το παιδί σας ώρες διασκέδασης.

Πώς να φτιάξετε bubble bath πλαστελίνη

Το να κάνετε το παιδί σας να καθίσει ακίνητο, αρκετή ώρα, για να λούσει τα μαλλιά του (και ίσως ακόμη και να τα χτενίσει επίσης) μπορεί να είναι ένας μεγάλος αγώνας. Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεπεράσετε τα tantrums της ώρας του μπάνιου, είναι να την κάνετε ευχάριστη και διασκεδαστική, και να κρατάτε τα παιδιά απασχολημένα με παιχνίδια και δραστηριότητες!

Αυτή η συνταγή για bubble bath πλαστελίνη σας προσφέρει μια εξαιρετικά απαλή, ασφαλή για το δέρμα και υδατοδιαλυτή πλαστελίνη, για απίστευτα εύκολη και διασκεδαστική ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Όταν τοποθετηθεί σε νερό, η πλαστελίνη γίνεται εξαιρετικά μαλακή, εύπλαστη και ελαστική και το υγρό σαπούνι στο ζυμαράκι κάνει σαπουνόφουσκες.

DIY Bubble Bath Πλαστελίνη

Για να φτιάξετε αυτή την πλαστελίνη θα χρειαστείτε:

Υγρό σαπούνι χωρίς άρωμα (όπως τo Σαμπουάν & Αφροντούς
Bambo Nature
 )
Βρεφικό λάδι (όπως το Λαδάκι Μπάνιου Bambo Nature )
Χρώμα τροφίμων
Άμυλο πατάτας ή άμυλο καλαμποκιού

Δείτε  παρακάτω πώς να το κάνετε: 

Ανακατέψτε 5 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι και 3 κουταλιές της σούπας βρεφικό λαδάκι σε ένα μπολ.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Playdough-2-1200x630-1

Προσθέστε το χρώμα τροφίμων της επιλογής σας. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με μια ή δύο σταγόνες. Μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι την απόχρωση της αρεσκείας σας, απλά να θυμάστε ότι η πλαστελίνη θα διαλυθεί στο νερό του μπάνιου του παιδιού σας, οπότε ίσως μην θέλετε είστε υπερβολικά γενναιόδωροι με το χρώμα. Αν θέλετε να διατηρήσετε το νερό όσο πιο καθαρό γίνεται, μπορείτε να παραλείψετε τελείως τον χρωματισμό και απλώς να κρατήσετε την πλαστελίνη λευκή.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Playdough-3-1200x630-1

Προσθέστε άμυλο πατάτας μέχρι το μείγμα να γίνει τόσο πηχτό, που δεν μπορείτε να το ανακατέψετε άλλο.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Playdough-4-1200x630-1

Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 με οποιαδήποτε άλλα χρώματα θέλετε να φτιάξετε.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Playdough-5-1200x630-1

Τέλος, θα χρειαστεί να ζυμώσετε το ζυμαράκι με το χέρι, με περισσότερο άμυλο πατάτας, σε ένα τραπέζι, μέχρι να γίνει σφιχτό, ομοιόμορφο και να μην κολλάει.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Playdough-6-1200x630-1

Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσει το παιδί σας την πλαστελίνη στο μπάνιο, ξεκινήστε σπάζοντας ένα μικρότερο κομμάτι της ζύμης. Μόλις η πλαστελίνη ακουμπήσει το νερό, θα αρχίσει να διαλύεται αργά και δεν θα μπορείτε να την αποθηκεύσετε για αργότερα.

Εάν αποθηκεύσετε την υπόλοιπη πλαστελίνη σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα, μπορείτε να την αποθηκεύσετε για εβδομάδες! Δεδομένου ότι φτιάχνεται με άμυλο, μπορεί να στεγνώσει αρκετά, αλλά όταν τοποθετηθεί σε νερό, θα ξαναβρεί την ελαστικότητά της.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Playdough-7-1200x630-1

Ψστ…! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλαστελίνη έξω στην παιδική πισίνα για ώρες εύκολης καλοκαιρινής διασκέδασης!

Για πιο δημιουργικές δραστηριότητες DIY και καλοκαιρινή διασκέδαση, διαβάστε και τις άλλες αναρτήσεις του blog μας, όπως το πώς να φτιάξετε εύκολα και νόστιμα παγωτά ξυλάκι για τα παιδιά σας.