Σπιτικό και νόστιμο παγωτό ξυλάκι για μωρά και παιδιά

Όταν ξεκινάνε οι καλοκαιρινές ζέστες πραγματικά, όλοι αναζητούμε τρόπους να δροσιστούμε! Με αυτά τα εξαιρετικά εύκολα και υγιεινά παγωτά ξυλάκι, το παιδί σας μπορεί να δροσιστεί με ασφάλεια, και το καλύτερο; Γίνονται εύκολα και γρήγορα!

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Popsicles-1-1200x630

Δεν υπάρχει καλύτερο από τη δροσιά που προσφέρει ένα ωραίο παγωτό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης που επικρατεί (ή και πολλά παγωτά… όλοι το έχουμε κάνει, να μην αντισταθούμε στον πειρασμό του ενός παγωτού). Αλλά όλα αυτά τα δελεαστικά και πολύχρωμα παγωτά στα ψυγεία των super market είναι γεμάτα από τεχνικά χρώματα και γεύσεις, καθώς και πολλή πρόσθετη ζάχαρη, κάτι που δεν είναι καλό για τα δόντια των παιδιών.

Ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος για να φτιάξετε ένα υγιεινό και δροσερό σνακ για το παιδί σας είναι βουτώντας τα φρούτα σε μαύρη σοκολάτα και να τα καταψύξετε – όπως αυτά τα ξυλάκια με μπανάνα και καρπούζι.

Ξυλάκια παγωτό με μπανάνα και καρπούζι

Είναι πολύ απλό και εύκολο να φτιάξετε τα ξυλάκια παγωτό με μπανάνα και καρπούζι και θα χρειαστείτε μόνο λίγα υλικά.

Για να φτιάξετε αυτά τα πιο υγιεινά παγωτά, θα χρειαστείτε: 

Καρπούζι
Μπανάνες
Ξυλάκια για παγωτό
Μαύρη σοκολάτα

Οδηγίες:

Κόψτε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ανοίξετε μια τρύπα στη φλούδα για να ανοίξετε χώρο για το ξυλάκι.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Popsicles-2-1200x630

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τες στη μέση.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Popsicles-3-1200x630

Τοποθετήστε τα ξυλάκια στα φρούτα, και βάλτε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Popsicles-4-1200x630

Κόψτε και λιώστε την σοκολάτα σας.

Βγάλτε τα φρούτα από την κατάψυξη και βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Popsicles-6-1200x630

Βάλτε τα φρούτα στην κατάψυξη, έως ότου παγώσει η σοκολάτα, για περίπου 30 λεπτά.

Bambo-Nature-Summer-Vacay-2023-Popsicles-7-1200x630

BONUS ΙΔΕΕΣ: Πώς να χρησιμοποιήσετε το μητρικό γάλα στο παγωτό

Για τα μικρότερα μωρά που εξακολουθούν να θηλάζουν, θα μπορούσε να είναι μια ιδέα, να χρησιμοποιήσετε το μητρικό γάλα σας σε παγωτό. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε και απολύτως ασφαλές!

Για ιδέες για το πώς να το κάνετε, διαβάστε παρακάτω:

Popsicles από αγνό μητρικό γάλα 

Εάν το μωρό σας εξακολουθεί να θηλάζει αποκλειστικά, μπορείτε να παγώσετε το μητρικό γάλα σας απευθείας σε καλούπια για ξυλάκια, για ένα δροσιστικό γεύμα για το μικρό σας. Μπορείτε να πάρετε πολλά είδη καλουπιών παγωτού και μερικά από αυτά έχουν ειδικά πιασίματα, ιδανικά για μωρά. Μπορείτε να πάρετε ακόμη και καλούπια που έχουν σχήμα πιπίλας, αλλά κούφια και με τρύπες για μητρικό γάλα, για smoothie, για porridge κλπ. Για να περνούν από μέσα. Αυτό είναι επίσης ένα υπέροχο hack για την οδοντοφυΐα μωρών!

Popsicles με μητρικό γάλα και φρούτα 

Εάν έχετε εισάγει τις στερεές τροφές και άλλα είδη τροφών εκτός από το μητρικό γάλα, στο μωρό σας, μπορείτε να συνδυάσετε το μητρικό γάλα σας με φρούτα και ακόμη και λαχανικά στο μπλέντερ και να παγώσετε το μείγμα σε καλούπια – σκεφτείτε μπανάνα, διαφορετικά μούρα, αβοκάντο, αχλάδι κ.λπ. Τα φρούτα μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνος πνιγμού, οπότε φροντίστε να ανακατέψετε το μείγμα μέχρι να γίνει τελείως λείο πριν το καταψύξετε.

Παγωτό με μητρικό γάλα 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από μητρικό γάλα, μπανάνες και ίσως να προσθέτατε λίγο γεύση από κανέλα ή βανίλια για να φτιάξετε παγωτό με μητρικό γάλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολύ λίγη ζάχαρη και αλάτι, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη, οι ώριμες μπανάνες θα πρέπει να είναι αρκετά γλυκές και να ικανοποιήσουν το μωρό σας.

Μπορείτε είτε να καταψύξετε τις μπανάνες και να τις ανακατέψετε μαζί με το μητρικό γάλα και τις αρωματικές ύλες μέχρι να αποκτήσουν μια λεία υφή σαν παγωτό και να τις σερβίρετε αμέσως ή μπορείτε να ανακατέψετε τις μπανάνες, το μητρικό γάλα και τα μπαχαρικά και να παγώσετε όλο το μείγμα, είτε σε ένα δοχείο στην κατάψυξή σας ή χρησιμοποιώντας παγωτομηχανή.

Θέλετε ιδέες για διασκέδαση και εύκολη ψυχαγωγία για τα παιδιά σας; Διαβάστε και τις άλλες αναρτήσεις στο Blog μας!