Τα καλύτερα tips μας για την εύρεση μια ασφαλούς και βιώσιμης βρεφικής πάνας

Πράσινες πάνες. Πάνες φιλικές προς το περιβάλλον. Βιώσιμες πάνες. Ακούνε σε πολλά ονόματα. Αλλά εσείς γονιός πώς πλοηγείστε στη ζούγκλα των Brands πάνας που ισχυρίζονται ότι είναι βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον;

Τα καλύτερα tips μας για την εύρεση μια ασφαλούς και βιώσιμης βρεφικής πάνας

Είτε περπατάτε στο διάδρομο στο σούπερ μάρκετ, είτε ψάχνετε για βρεφικές πάνες στο διαδίκτυο, θα συναντήσετε εκατοντάδες διαφορετικές μάρκες. Αλλά πώς επιλέγετε μεταξύ αυτών; Και πώς βρίσκετε την καλύτερη λύση για εσάς και το μωρό σας; Δεν έχουμε τη σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, αλλά μπορούμε να σας παρέχουμε μερικές (ελπίζουμε χρήσιμες) πληροφορίες, ώστε να είστε καλά ενημερωμένοι στην μελλοντική επιλογή της μάρκας για τις πάνες του παιδιού σας.

Τι είναι σημαντικό για εσάς;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η αειφορία είναι πολύ περισσότερο από το πώς χρησιμοποιούνται τα υλικά. Πρόκειται για ολόκληρο τον κύκλο ζωής μιας βρεφικής πάνας – από τις πρώτες ύλες και τα συστατικά έως τις συσκευασίες, τις διαδικασίες παραγωγής, τη διανομή, τη χρήση και την απόρριψη. Η κάθε μάρκα πάνας διαφέρει. Όλες οι εταιρίες έχουν διαφορετικούς τομείς εστίασης, επισημαίνουν διαφορετικά χαρακτηριστικά προϊόντος και ποικίλλουν στο «πράσινο». Πρέπει να αποφασίσετε πώς θέλετε να βάζετε πάνες  στο παιδί σας πριν μπορέσετε να επιλέξετε τη σωστή πάνα. Τι είναι σημαντικό για εσάς και την οικογένειά σας; Η οικολογική φιλικότητα έχει μεγάλη σημασία για εσάς; Ή αυτό που αναζητάτε σε μια βρεφική πάνα είναι η ποιότητα και η απόδοση; Ή μήπως και τα δύο; Και τι γίνεται με το οικονομικό – πόσο θέλετε να ξοδεύετε σε πάνες κάθε μήνα; Γιατί ας το παραδεχτούμε, θα χρησιμοποιείτε πολλές.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη, και οι ίδιοι ως γονείς, γνωρίζουμε ότι πέρα ​​από το ενδιαφέρον μας να κρατάμε το μωρό μας και την φύση ασφαλή, απαιτούμε επίσης οι πάνες να κάνουν ακριβώς αυτό που προορίζονται – να είναι αποδοτικές και να διατηρούν το μωρό μας στεγνό, και άνετο κάθε στιγμή. Ευτυχώς, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η άνεση και η υψηλή απόδοση μπορούν στην πραγματικότητα να συμβαδίζουν.

Γνωρίστε τα σύμβολα σας!

Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να ελέγξετε αν η μάρκα από τις πάνες είναι βιώσιμη είναι να κοιτάξετε τα πιστοποιητικά της. Τα πιστοποιητικά από επίσημους οργανισμούς πιστοποίησης είναι σταθερές αποδείξεις και εγγυώνται την ασφαλή χρήση και την φιλικότητα προς το περιβάλλον των βρεφικών προϊόντων. Μερικές από τις πιο γνωστές και σημαντικές πιστοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζετε και να αναζητάτε είναι το Nordic Swan Ecolabel, το EU Ecolabel, Asthma-Allergy Nordic, το FSC ™ (Forest Stewardship Council), καθώς και το σύμβολο Dermatological Tested.

Ένα παράδειγμα ενός συμβόλου που πραγματικά θα θέλατε να γνωρίζετε είναι το οικολογικό σήμα Nordic Swan. Ίσως το γνωρίζετε ήδη, ίσως το έχετε ακούσει, αλλά αυτό το σύμβολο εγγυάται ότι μια πάνα περιέχει ανανεώσιμες πρώτες ύλες και είναι απαλλαγμένη από οπτικά λευκαντικά, άρωμα και λοσιόν. Οι απαιτήσεις για να αποκτήσουν τα προϊόντα το Nordic Swan Ecolabel είναι πολύ υψηλές, θέτοντας αυστηρά πρότυπα για το περιβάλλον, την υγεία και την ποιότητα σε όλες τις σχετικές φάσεις του κύκλου ζωής ενός προϊόντος. Η έγκριση από το Nordic Swan Ecolabel είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί τεράστια τεκμηρίωση. Επομένως, μπορείτε να εμπιστεύεστε τα προϊόντα με αυτό το σύμβολο ότι είναι ασφαλή για το δέρμα του μωρού σας καθώς και για τη φύση. Δείτε όλες τις πιστοποιήσεις της Bambo Nature.

Οι 3 κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να βεβαιωθείτε ότι η πάνα είναι ασφαλής:
  1. Από τι κατασκευάζεται η πάνα ; Οι φυσικές πρώτες ύλες προέρχονται από βιώσιμες πηγές;
  2. Πώς παράγεται η πάνα; (χρήση ενέργειας, διαχείριση αποβλήτων, χρήση χημικών ουσιών κ.λπ.)
  3. Ποιες πιστοποιήσεις έχουν αποκτήσει τα προϊόντα και η εγκατάσταση παραγωγής;
Πώς να χρησιμοποιήσετε πάνες με βιώσιμο τρόπο;

Ενώ οι κατασκευαστές βρεφικών πανών έχουν τεράστια ευθύνη τόσο προς εσάς, το μωρό σας όσο και για τον πλανήτη γενικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις σας στο περιβάλλον. Όντας βιώσιμοι στον τρόπο που χρησιμοποιείτε και απορρίπτετε τις βρεφικές πάνες, είστε ήδη ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στην πιο υπεύθυνη κατανάλωση.

Οι κορυφαίες 5 συμβουλές μας:
  1. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι πάντα στεγνό για να ελαχιστοποιήσετε το εξάνθημα της πάνας, αλλά αλλάξτε το μωρό σας όσο συχνά χρειάζεται (= χρήση λιγότερων πάνες και λιγότερων απορριμμάτων)
  2. Ελέγξτε τον ένδειξη υγρασίας – αυτό θα σας πει πότε είναι η ώρα να αλλάξετε την πάνα
  3. Φροντίστε να επιλέξετε τo κατάλληλο μέγεθος πάνας για το παιδί σας (για να αποφύγετε την υπερβολική χρήση υλικών και να αποφύγετε τις διαρροές)
  4. Θυμηθείτε να ανακυκλώσετε τη συσκευασία – πηγαίνει στον κάδο για επαναχρησιμοποιήσιμο πλαστικό
  5. Απορρίψτε τις πάνες σύμφωνα με τις τοπικές οδηγίες (επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές για να μάθετε πώς πρέπει να απορρίπτονται τα απορρίμματα πάνας στη χώρα σας).