Ζωή στη φύση για τα παιδιά της πόλης

Ναι, το παιδί σας γεννήθηκε ως γνώστης της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά η εξέλιξη δεν έχει φτάσει ακόμα στην ψηφιακή μας επανάσταση. Ο καθαρός αέρας και οι υπαίθριες δραστηριότητες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των παιδιών, τη σωματική και ψυχική υγεία, την κατανόηση του κόσμου και του περιβάλλοντος μας και τη συνολική ευημερία τους. Πού μπορείτε λοιπόν να φέρετε τα παιδιά σας στη κοντά στη φύση αν ζείτε σε μια πόλη; Δείτε τα tips μας για να βοηθήσετε εσάς και το παιδί σας να βγείτε από την πρίζα και να συνδεθείτε με την.. άγρια ​​πλευρά σας!

Bambo-Nature-blog---How-to-nature-in-the-city

Ύπνος σε εξωτερικούς χώρους

Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται να σας ακούγεται περίεργο σαν ιδέα, αλλά ο ύπνος σε εξωτερικούς χώρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος το μωρό σας να περνάει ώρες με καθαρό αέρα κάθε μέρα. Και γενικά βοηθά το μωρό σας να κοιμάται περισσότερο και πιο βαθιά από ό,τι όταν κοιμάται σε εσωτερικό χώρο. Σε περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε, δείτε πώς κρατάμε τα παιδιά μας άνετα και ασφαλή όταν κοιμούνται έξω.

  • Πότε να ξεκινήσετε – Το μωρό σας είναι έτοιμο να κοιμηθεί έξω από την ηλικία των 2-3 εβδομάδων μέχρι που σταματάει τους συχνούς υπνάκους.
  • Βρείτε το κατάλληλο περιβάλλον – Εάν το σπίτι σας διαθέτει έναν κλειστό χώρο, όπως αίθριο, αυλή, κήπο ή μπαλκόνι, τότε το καρότσι μπορεί να μείνει με το μωρό σας μπορεί να είναι ήσυχο. Δεν χρειάζεται να είναι ένα εντελώς ήσυχο μέρος, αρκεί να είναι προστατευμένο από το άμεσο ηλιακό φως, τη βροχή ή το χιόνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουνουπιέρα και το κάλυμμα βροχής σας  θα πρέπει πάντα να έχει ένα παραθυράκι με διχτάκι για να επιτρέπεται η ροή του αέρα στο μωρό σας.
  • Πάρτε ένα baby monitor – Θα πρέπει πάντα να μπορείτε να ακούτε ή να βλέπετε το μωρό σας. Αν έχετε πράγματα να κάνετε έξω ενώ κοιμάται, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα παράθυρο ή μια πόρτα ή να βάλετε ένα monitor για μωρά στο καρότσι για να ελέγχετε το μωρό σας.
  • Ντύστε το μωρό σας κατάλληλα – Το μωρό σας μπορεί να κοιμηθεί με ένα πάπλωμα ή έναν βρεφικό υπνόσακο στο καρότσι. Φορέστε του ένα ζεστό ρούχο, σκουφί και γάντια το χειμώνα. Ένα sheep skin κάνει τέλεια μόνωση και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Το καλοκαίρι, φροντίστε το καρότσι να αερίζεται ώστε να μην υπερθερμαίνεται το μωρό σας.
  • Ελέγξτε τον καιρό – Εάν οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -10 βαθμούς Κελσίου (ή χαμηλότερες), ή εάν έξω είναι υπερβολικά ζεστός, υγρός ή φυσάει, κρατήστε το μωρό σας σε εσωτερικό χώρο.
  • Αερίστε το στρώμα μετά τον ύπνο – Μετά από κάθε μεσημεριανό ύπνο, βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε το πάπλωμα ή τον υπνόσακο, γυρίστε το στρώμα στο πλάι για να το αφήσετε να αεριστεί μέχρι τον επόμενο ύπνο.
  • Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική – Παρατηρήστε πώς ανταποκρίνεται το μωρό σας στον ύπνο έξω. Αν μπαμπαλίζουν ή τραγουδούν στον εαυτό τους πριν πέσουν για ύπνο, δεν πειράζει. Αν σας φαίνονται ανήσυχα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ύπνου όπου τραγουδάτε ένα τραγούδι ή διαβάζετε μια ιστορία. Ελέγχετε τακτικά εάν η θερμοκρασία στο καρότσι είναι εντάξει. Το χειμώνα, τα μάγουλα του μωρού σας μπορεί να είναι δροσερά, αλλά εφόσον βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι, τα αυτιά, τα πόδια και τα χέρια του είναι ζεστά, και τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι εντάξει επίσης. Το καλοκαίρι, μπορείτε να νιώσετε απαλά το πίσω μέρος του λαιμού του μωρού σας. Αν ιδρώνει, αφαιρέστε μια στρώση από τα σκεπάσματα ή τα ρούχα για να δροσιστούν.

Πάρκα και αναψυχή

Η γονεϊκότητα δεν είναι πάντα μια βόλτα στο πάρκο, αλλά αν ζείτε κοντά σε ένα, μπορείτε κάλλιστα να το εκμεταλλευτείτε. Είτε το παιδί σας είναι σε καρότσι ή αρχίζει να περπατά μόνο του, μπορεί να απολαύσει τους ήχους, τις μυρωδιές, τα φώτα, τις σκιές, τις υφές των δέντρων, το γρασίδι, τα φύλλα και να παρακολουθεί πουλιά, σκύλους, σκίουρους και άλλα ζωάκια στο πάρκο.

Εάν έχετε πρόσβαση σε δάσος, ποτάμι, παραλία ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια περιοχή αναψυχής το Σαββατοκύριακο, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε καθαρό αέρα και για όλη την οικογένεια. Τα νήπια θα λατρέψουν να ψάχνουν για βότσαλα, ξυλάκια, πέτρες ή ακόμα και σαλιγκάρια ή φύκια (ναι!) και να τα φέρνουν στο σπίτι. Αυτό μπορεί να απαιτήσει μερικές διαπραγματευτικές ικανότητες από την πλευρά σας για να το πετύχετε. Απλώς ντύστε το παιδί σας για ακατάστατο παιχνίδι και όλα καλά.

Προγράμματα στη φύση για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μάθετε εάν η πόλη ή το τοπικό σας κοινοτικό κέντρο έχει κάποιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (και ίσως τους γονείς τους). Ή, αν θέλετε, εθελοντικά να ξεκινήσετε ένα. Εάν το παιδί σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για να συμμετάσχει στους προσκόπους, ίσως μπορείτε να βρείτε άλλες τοπικές δραστηριότητες που επιτρέπουν στο παιδί σας να σκάβει ρίζες, να βουτάει σε λακκούβες και να μαθαίνει για την ζωή των ζώων και των φυτών της περιοχής.

Διακοπές στη φύση

Εάν τα καθημερινά logistics δεν επιτρέπουν πολύ χρόνο στη φύση, πηγαίνετε για κάμπινγκ, σε κάποια φάρμα, για πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, σκι, καταδύσεις, ποδηλασία ή κολύμπι όταν είστε στις διακοπές. Γνωρίστε την αγελάδα που θα δείτε κάπου κατά μήκος ενός επαρχιακού δρόμου. Μαζέψτε νεκρές μέδουσες στην παραλία. Κοιμηθείτε σε σκηνή. Πηγαίνετε για ψάρεμα καβουριών.  Φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο ή διδάξτε στα παιδιά σας τη δική σας αγαπημένη δραστηριότητα στη φύση. Δείξτε τα από πού προέρχονται το σιτάρι ή τα κοτόπουλα. Χρειάζεται μόνο μια ωραία ανάμνηση για να πυροδοτήσει τη χαρά, την περιέργεια και το πάθος του παιδιού σας για εξερεύνηση της φύσης. Λοιπόν, ή θα αγαπήσουν τη φύση ή όχι, αλλά τουλάχιστον εσείς θα έχετε προσπαθήσει!

Πηγές

https://www.sfgate.com/outdoors/article/Outdoor-programs-teach-city-kids-about-nature-3186810.php

https://www.scarymommy.com/city-kids-need-nature/