Συχνές ερωτήσεις για τη βιωσιμότητα

Γενικές

Το Asthma Allergy Nordic προσφέρει πιστοποίηση σε προϊόντα που προκαλούν ελάχιστη δερματική αλλεργία. Τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το Asthma Allergy Nordic δεν περιέχουν άρωμα και κάθε συστατικό εξετάζεται προσεκτικά από ειδικό. Αυτό το σύμβολο διευκολύνει όσους έχουν δερματικές αλλεργίες, άσθμα ή άλλη αναπνευστική δυσχέρεια να βρουν προϊόντα που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους.

Όταν ένα προϊόν είναι βιοδιασπώμενο, μπορεί να αποσυντεθεί πλήρως στη φύση χωρίς καμία ειδική επεξεργασία. Το υλικό ενός βιοδιασπώμενου προϊόντος είναι 100% φυσικής/ανανεώσιμης προέλευσης χωρίς επιβλαβή χημικά ή πρόσθετα. Αυτά τα υλικά θα μετατραπούν σε νερό, CO2 και βιομάζα όταν αποσυντεθούν, χωρίς να αφήνουν πίσω τους επιβλαβείς χημικές ουσίες. Προϊόντα όπως το πλαστικό και το μέταλλο θα βιοδιασπαστούν επίσης κάποια στιγμή, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και 1000 χρόνια και θα βλάψουν το περιβάλλον με μικροσωματίδια και χημικές ουσίες.

Κομποστοποιήσιμο σημαίνει ότι τα υλικά μπορούν να βιοαποικοδομηθούν υπό ορισμένες συνθήκες – είτε σε βιομηχανική εγκατάσταση κομποστοποίησης είτε σε οικιακό κομπόστ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Τα κομποστοποιήσιμα προϊόντα δεν αφήνουν πίσω τους τοξικά κατάλοιπα.

Η ανακύκλωση είναι η διαδικασία ανάκτησης χρησιμοποιημένων απορριμμάτων ή απορριμμάτων πλαστικού και επανακατασκευής του υλικού σε νέα προϊόντα.

Και τα δύο οικολογικά σήματα έχουν αυστηρές απαιτήσεις για την υγεία, την ποιότητα και το περιβάλλον και εξετάζουν όλες τις σχετικές φάσεις του κύκλου ζωής του προϊόντος. Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το Nordic Ecolabel προέρχεται από το Σκανδιναβικό Συμβούλιο Υπουργών και χρησιμοποιείται κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ το EU Ecolabel καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρησιμοποιείται στην ΕΕ.

Το  EU Ecolabel  εγγυάται το ίδιο με το  Nordic Swan Ecolabel . Είναι η εγγύησή σας ότι ένα προϊόν παράγεται με προσοχή και φροντίδα για το περιβάλλον. Η ετικέτα έχει αυστηρές απαιτήσεις για ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος σχετικά με την υγεία, την ποιότητα και το περιβάλλον, και εξετάζει: πρώτες ύλες, σύνθεση προϊόντος και απόβλητα, ποιότητα, διανομή, συσκευασία και διάθεση.

Όταν ένα προϊόν φέρει ετικέτα με το οικολογικό σήμα Nordic Swan , είναι η εγγύηση ότι το προϊόν παράγεται με προσοχή και φροντίδα για το περιβάλλον. Η ετικέτα έχει αυστηρές απαιτήσεις για ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος σχετικά με την υγεία, την ποιότητα και το περιβάλλον, και εξετάζει: πρώτες ύλες, σύνθεση προϊόντος και απόβλητα, ποιότητα, διανομή, συσκευασία και διάθεση. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το FSC® (Forest Stewardship Council) είναι η εγγύησή σας ότι ένα προϊόν είναι κατασκευασμένο από πρώτες ύλες που προέρχονται από καλά διαχειριζόμενα δάση και υπεύθυνες πηγές. Μάθετε περισσότερα για το FSC εδώ.

Οι δερματολογικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται διαφορετικά ανάλογα με το προϊόν που δοκιμάζεται. 

Για πάνες

Όλες οι πρώτες ύλες ελέγχονται για ερεθισμούς του δέρματος μαζί με ανεξάρτητα και επίσημα εγκεκριμένα ινστιτούτα στη Γερμανία. Οι δοκιμές γίνονται σε 20 άτομα από τα οποία τα έξι έχουν ευαίσθητο δέρμα. 

Για προϊόντα περιποίησης δέρματος

Το τεστ γίνεται σε τουλάχιστον 50 άτομα με διαφορετικούς τύπους δέρματος. Ένα δείγμα του προϊόντος τοποθετείται σε μια μικρή περιοχή του δέρματος για 48 ώρες και στη συνέχεια παρατηρείται το δέρμα. Η εξέταση γίνεται υπό την παρακολούθηση δερματολόγου.

Αυτές οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή για το μωρό σας και ανταποκρίνονται στα πρότυπα υψηλής ποιότητας μας.

Τα οικολογικά σήματα επικεντρώνονται σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την ανθρώπινη υγεία (φιλικότητα προς το δέρμα, επικίνδυνες ουσίες κ.λπ.) και δεν αναφέρουν απαραίτητα τίποτα για την ικανότητα αποικοδόμησης ενός προϊόντος. Το ότι ένα προϊόν είναι βιοδιασπώμενο δεν αποτελεί από μόνο του απόδειξη ότι ένα προϊόν είναι βιώσιμο. Τα προϊόντα είναι αποδεδειγμένα βιοδιασπώμενα μόνο εάν φέρουν σήμα βιοδιασπώμενου από επίσημο τρίτο ίδρυμα που έχει δοκιμάσει το προϊόν σύμφωνα με τα επίσημα πρότυπα βιοαποικοδομησιμότητας.

Πάνες και Βρακάκια

Όχι, οι πάνες Bambo Nature δεν είναι βιοδιασπώμενες. Οι πάνες περιέχουν υλικά βιολογικής βάσης όπως χνούδι από ξυλοπολτό, αλλά περιέχουν επίσης μη διασπώμενα πλαστικά υλικά. Αυτά τα μη διασπώμενα υλικά είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της πάνας που εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση και κρατούν το μωρό σας στεγνό και άνετο.

Το υλικό βιολογικής βάσης στις πάνες Bambo Nature είναι χνούδι από πολτό ξύλου. Οι πάνες μας Bambo Nature περιέχουν πάντα περισσότερο από 30% βιολογικό υλικό (το ακριβές ποσοστό ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος).

Δείτε την πλήρη λίστα των συστατικών μας.

Επιλέγουμε προσεκτικά όλες τις πρώτες ύλες και τα συστατικά που συμμετέχουν στην κατασκευή των πάνας μας. Χρησιμοποιούμε μόνο συστατικά εγκεκριμένα σύμφωνα με το Nordic Swan Ecolabel, που σημαίνει ότι είναι ασφαλή τόσο για το μωρό σας όσο και για το περιβάλλον. 

Τα βασικά εξαρτήματα κατασκευάζονται από διαφορετικούς τύπους πλαστικών όπως SAP, PE και PP. Αυτά είναι κοινά και ασφαλή πλαστικά ιατρικής ποιότητας που έχουν αναπτυχθεί για τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα υλικά είναι που κρατούν το μωρό σας στεγνό και είναι όλα εγκεκριμένα από το αυστηρό οικολογικό σήμα Nordic Swan. Οι πάνες μιας χρήσης μας έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να κρατούν το μωρό σας στεγνό, υγιές και άνετο, ενώ επηρεάζουν το περιβάλλον όσο το δυνατόν λιγότερο.

Εργαζόμαστε συνεχώς για να καινοτομούμε τις πάνες μας. Το κάνουμε προσπαθώντας να μειώσουμε την ποσότητα των μη αποικοδομήσιμων συστατικών. Επίσης, αναζητούμε και δοκιμάζουμε πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το πλαστικό περιεχόμενο στις πάνες μας – χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την απόδοση. 

Όλα τα συστατικά και τα υλικά στις πάνες μας είναι εγκεκριμένα σύμφωνα με το Nordic Swan Ecolabel. Το σύμβολο είναι η εγγύησή σας ότι χρησιμοποιούμε τα καλύτερα δυνατά συστατικά για τις πάνες μας και ότι δεν χρησιμοποιούμε ουσίες που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβείς για την υγεία του μωρού σας ή το περιβάλλον. 

Όχι, οι πάνες Bambo Nature θα πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Οι πάνες δεν είναι οργανικά απόβλητα, αφού το μόνο βιολογικό υλικό στην πάνα είναι το χνούδι στον απορροφητικό πυρήνα. Οι άλλες πρώτες ύλες στις πάνες δεν έχουν βιολογική βάση και δεν αποσυντίθενται στη φύση. Ποτέ μην απορρίπτετε οτιδήποτε στο σωρό κομποστοποίησης του σπιτιού σας, εκτός εάν το προϊόν είναι εξοπλισμένο με σύμβολο οικιακού κομπόστ. 😊

Ορισμένες χώρες έχουν συγκεκριμένα συστήματα απορριμμάτων ή ανακύκλωσης για χρησιμοποιημένες πάνες. Συμβουλευτείτε τι τοπικές σας αρχές.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πάνες μας είναι φιλικές προς το περιβάλλον χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ή την άνεση.

  • Οι πάνες μας κατασκευάζονται στη Δανία σε μηχανήματα βελτιστοποιημένης ενέργειας, όπου το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 
  • Οι πρώτες ύλες και τα συστατικά επιλέγονται προσεκτικά και ελέγχονται και έχουν εγκριθεί από αρκετούς επίσημους φορείς πιστοποίησης όπως το Nordic Swan Ecolabel, το EU Ecolabel και το FSC®(Forest Stewardship Council). 
  • Δείτε περισσότερα για την υπεύθυνη παραγωγή μας.

Όπως τα περισσότερα άλλα προϊόντα στον κόσμο, οι πάνες έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πάνες μας είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον και το δέρμα. Επιλέγουμε προσεκτικά τις πρώτες ύλες και τα συστατικά μας και χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά. Οι πρώτες ύλες και τα συστατικά μας ελέγχονται συνεχώς και είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με μερικούς από τους πιο αυστηρούς οργανισμούς πιστοποίησης στον κόσμο, όπως το Nordic Swan Ecolabel. Επιπλέον, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας στη Δανία καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από το 2009, έχουμε μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2* κατά 62,1%.  

*Οι εκπομπές CO2 καλύπτουν την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και υπολογίζονται με βάση τους τυπικούς παράγοντες της Energinet και της Δανικής Υπηρεσίας Ενέργειας. Οι υπολογισμοί της kWh ηλεκτρικής ενέργειας σε kg CO2 βασίζονται στην Περιβαλλοντική Δήλωση της Energinet. Οι υπολογισμοί από l πετρέλαιο και kg φυσικού αερίου σε kg CO2 βασίζονται στα πρότυπα της Δανικής Υπηρεσίας Ενέργειας για τις θερμογόνους αξίες και τους συντελεστές εκπομπών.

Ναι, εάν πετάτε σωστά τις πάνες μαζί με τα οικιακά απορρίμματα. Στις περισσότερες χώρες, τα απόβλητα της πάνας καταλήγουν σε χώρους διάθεσης απορριμμάτων όπου καίγονται και μετατρέπονται σε νέα ενέργεια όπως θερμότητα ή ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες διαθέτουν συγκεκριμένα συστήματα απορριμμάτων ή ανακύκλωσης για χρησιμοποιημένες πάνες. Επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές σας για να μάθετε εάν αυτό συμβαίνει.

Το τελευταίο βήμα του κύκλου ζωής της βρεφικής πάνας είναι η υπεύθυνη απόρριψη της χρησιμοποιημένης πάνας. Για ορισμένες χώρες, αυτό σημαίνει ταξινόμηση σε ξεχωριστό σύστημα ανακύκλωσης απορριμμάτων πάνας. Ωστόσο, για τις περισσότερες χώρες, η πάνα απορρίπτεται μαζί με τα κανονικά οικιακά απορρίμματα. Αυτό ονομάζεται επίσης υπολειμματικό απόβλητο και είναι το μέρος των οικιακών απορριμμάτων σας που δεν ανακυκλώνεται.

Τα υπολειμματικά απόβλητα καταλήγουν στον χώρο διάθεσης αστικών απορριμμάτων, όπου το μεγαλύτερο μέρος τους καίγεται και μετατρέπεται σε νέα ενέργεια όπως θερμότητα ή ηλεκτρισμός. Το μερίδιο των υπολειμματικών αποβλήτων που μετατρέπονται σε νέα ενέργεια διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Η τοποθεσία παραγωγής μας στη Δανία είναι πιστοποιημένη κατά ISO50001. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας, επαληθευμένο από τρίτους και ότι εργαζόμαστε συνεχώς με ενεργειακή βελτιστοποίηση. Σήμερα, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από το 2009, έχουμε μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2* κατά 62,1 %.

*Οι εκπομπές CO2 καλύπτουν την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και υπολογίζονται με βάση τους τυπικούς παράγοντες της Energinet και της Δανικής Υπηρεσίας Ενέργειας. Οι υπολογισμοί της kWh ηλεκτρικής ενέργειας σε kg CO2 βασίζονται στην Περιβαλλοντική Δήλωση της Energinet. Οι υπολογισμοί από l πετρέλαιο και kg φυσικού αερίου σε kg CO2 βασίζονται στα πρότυπα της Δανικής Υπηρεσίας Ενέργειας για τις θερμογόνους αξίες και τους συντελεστές εκπομπών.

Όχι, οι πάνες μας δεν περιέχουν φοινικέλαιο.

Οι πάνες Bambo Nature μεγέθους 5 + 6 και τα βρακάκια νυκτός Dreamy φέρουν το σήμα CE και ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (EU/2017/745 MDR). Αυτά είναι τα μεγαλύτερα μεγέθη μας και θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από παιδιά με σωματική ή διανοητική αναπηρία, καθώς και από άλλα άτομα που έχουν διαγνωστεί με ακράτεια. Οι μόνες διαφορές ανάμεσα στις πάνες με σήμανση CE και στις πάνες που προορίζονται για μικρότερα μωρά και νήπια, είναι τα μεγέθη και η προβλεπόμενη/πιθανή χρήση.

Οι πάνες που ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα (σήμανση CE) υπόκεινται εν μέρει σε προγράμματα αποζημίωσης από δημόσιους ή ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς και θα θέλαμε να προσφέρουμε την καλύτερη φροντίδα για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από το κοινωνικό οικονομικό υπόβαθρο ή τον τόπο περίθαλψης (σπίτι, νοσοκομεία, θεραπεία ασθενοφόρου παιδίατρου, μονάδες φροντίδας ορφανών). Επικοινωνήστε με τις τοπικές σας αρχές για να μάθετε περισσότερα.

ΝαιΟι πάνες μας είναι vegan. Δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

Ναι. Ο δείκτης υγρασίας είναι μη ευαισθητοποιητικός (ελάχιστος κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος ή αλλεργιών) και δεν περιέχει τοξικές και καρκινογόνες χρωστικές ουσίες που περιέχουν βαρέα μέταλλα. Οι πάνες μας είναι εγκεκριμένες από το Asthma Allergy Nordic και το Nordic Swan Ecolabel και είναι απολύτως ασφαλείς για το μωρό σας.

Ο δείκτης υγρασίας καθιστά εύκολο να δείτε πότε χρειάζεται αλλαγή πάνας, καθώς η λωρίδα αλλάζει χρώμα όταν εκτίθεται σε υγρό.

Το λογότυπο αναφέρεται μόνο στη συσκευασία. Οι πλαστικές συσκευασίες μας αποτελούνται κατά 30% από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μετά την κατανάλωση, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο παρθένο πλαστικό στην κατασκευή. Τα ανακυκλωμένα υλικά προέρχονται από οικιακά πλαστικά απόβλητα πελατών που καθαρίζονται προσεκτικά και ταξινομούνται ανά κατηγορία. 

Όχι, η συσκευασία της πάνας δεν είναι βιοαποικοδομήσιμη ή κομποστοποιήσιμη. Είναι ένα πλαστικό υλικό που κατασκευάζεται από 30% ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μετά την κατανάλωση. Το λογότυπο PCR 30% είναι η εγγύησή σας ότι η συσκευασία αποτελείται κατά 30% από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μετά την κατανάλωση. Η συσκευασία πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα πλαστικά απορρίμματα.

Ναι, η συσκευασία της πάνας αποτελείται κατά 30% από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μετά την κατανάλωση. Η συσκευασία πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα πλαστικά απορρίμματα.

Όχι, η χάρτινη συσκευασία από τις πάνες δεν ταξινομείται ως βιοδιασπώμενη ή κομποστοποιήσιμη. Η χάρτινη συσκευασία από τις πάνες θα πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα απορρίμματα χαρτιού.

Όχι, αλλά η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη και θα πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα πλαστικά απορρίμματα.

Όχι, αλλά η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη και θα πρέπει να ανακυκλώνεται με κανονικά απορρίμματα χαρτιού.

Skin Care Περιποίηση Δέρματος

Τα σωληνάρια και τα μπουκαλάκια των Bambo Nature Skin Care είναι κατασκευασμένα από PP, PE και LDPE/HDPE. Τόσο τα σωληνάρια και τα μπουκαλάκια θα πρέπει να ανακυκλώνονται με άλλα πλαστικά απορρίμματα.

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Bambo Nature έχουν αναπτυχθεί προσεκτικά για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και δεν περιέχουν συστατικά που είναι επιβλαβή για το μωρό σας ή το περιβάλλον. Το 99-100% των συστατικών είναι φυσικής προέλευσης. Τα προϊόντα είναι vegan, περιέχουν βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά και είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το ECOCERT Cosmos και το Nordic Swan Ecolabel.

Τα προϊόντα περιποίησης της δέρματος Bambo Nature είναι πιστοποιημένα με το Nordic Swan Ecolabel. Το Nordic Swan Ecolabel έχει αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων και έχει θέσει απαιτήσεις σε όλα τα σχετικά στάδια του κύκλου ζωής των προϊόντων – προς όφελος του περιβάλλοντος, του κλίματος, των ανθρώπων και των πόρων της γης. Τα προϊόντα που είναι πιστοποιημένα με το Nordic Swan Ecolabel πληρούν αυστηρές απαιτήσεις για τις περιβαλλοντικές και υγειονομικές ιδιότητες των χημικών ουσιών. Οι απαιτήσεις για τις περιβαλλοντικές ιδιότητες καλύπτουν:

  • βιοαποδομησιμότητα (πώς οι ουσίες μπορούν να αποικοδομηθούν στη φύση)
  • βιοσυσσώρευση (πώς οι ουσίες συσσωρεύονται σε ζωντανούς οργανισμούς και έτσι δεν αποβάλλονται ξανά)
  • τοξικότητα για τους υδρόβιους οργανισμούς.

Επιπλέον, το Nordic Swan Ecolabel θέτει απαιτήσεις για το σχεδιασμό της συσκευασίας με έμφαση τόσο στον περιορισμό της κατανάλωσης υλικών όσο και στον σχεδιασμό της συσκευασίας που διευκολύνει την ανακύκλωση.

.

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Bambo Nature έχουν αναπτυχθεί προσεκτικά για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και δεν περιέχουν συστατικά που είναι επιβλαβή για το μωρό σας ή το περιβάλλον. Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος και τα αντηλιακά μας διαθέτουν ποικίλα πιστοποιητικά και χαρακτηριστικά και μπορείτε να μάθετε περισσότερα για κάθε  προϊόν κοιτάζοντας τις περιγραφές τους και τις καρτέλες στις σελίδες προϊόντων τους. 

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Bambo Natureπεριέχουν φοινικέλαιο πιστοποιημένο με RSPO . Αυτό σημαίνει ότι το φοινικέλαιο στο προϊόν προερχεται σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει ο RSPO*. 

*Το RSPO σημαίνει Roundtable on Sustainable Palm Oil και είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ο RSPO έχει αναπτύξει ένα σύνολο περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων με τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται οι εταιρείες προκειμένου να παράγουν πιστοποιημένο βιώσιμο φοινικέλαιο.

Τα προϊόντα περιποίησης περιποίησης δέρματος Bambo Nature δεν μπορούν ποτέ να είναι 100% βιολογικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κύριο συστατικό σε τρία από τα προϊόντα μας (Κρέμα Σώματος, Καταπραϋντική κρέμα και Σαμπουάν & Αφροντούς) είναι το νερό και το νερό δεν μπορεί να είναι βιολογικό. 

Το Λαδάκι Μπάνιου δεν περιέχει νερό, αλλά πιστοποιημένο βιολογικό λάδι. Η βιολογική περιεκτικότητα στα τέσσερα προϊόντα κυμαίνεται από 20-70%.

Για να κερδίσει ένα προϊόν το εμπορικό σήμα Vegan Society, πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα που ορίζει η Vegan Society. Αυτά περιλαμβάνουν ότι το εν λόγω προϊόν δεν μπορεί να περιέχει συστατικά ζωικής προέλευσης και ότι ούτε το προϊόν ούτε τα συστατικά του έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Το Vegan Trademark ανανεώνεται σε ετήσια βάση για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα εξακολουθούν να συμμορφώνονται με τα πρότυπα. Διαβάστε περισσότερα για την Vegan Society και τα πρότυπα για το εμπορικό σήμα τους στον  ιστότοπό τους.

Ναι, τα αντηλιακά Bambo Nature έχουν το λογότυπο EcoSun Pass. Η EcoSun Pass είναι μια εταιρεία που κάνει περιβαλλοντική αξιολόγηση προϊόντων αντηλιακής προστασίας. Εκτελούν εκτεταμένες δοκιμές όπου αξιολογούν τα σκευάσματα. 

Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι φιλικό προς τη θαλάσσια ζωή και τα κοράλλια. Τα αντηλιακά δεν περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να λευκάνουν, να παραμορφώσουν ή να καταστρέψουν τους κοραλλιογενείς υφάλους ή τα οικοσυστήματα των ωκεανών. 

Ο ECOCERT Cosmos είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης για φυσικά και πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά. Αυτή η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι τα προϊόντα πληρούν υψηλά πρότυπα φιλικά προς το περιβάλλον, απευθείας από τα συστατικά μέχρι τη συσκευασία. Διαβάστε περισσότερα.

Ο ECOCERT Cosmos εγκρίνει μόνο ανόργανα φίλτρα στα αντηλιακά και εμείς επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε μόνο οργανικά φίλτρα.

Τα αντηλιακά παίρνουν την αποτελεσματικότητά τους από τα ηλιακά φίλτρα που υπάρχουν στη σύνθεση. 

Υπάρχουν δύο τύποι φίλτρων:  

Οργανικά φίλτρα : συστατικά που διεισδύουν στο δέρμα και απορροφούν την ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου, ώστε να μην εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να προκαλέσουν βλάβη. Τα οργανικά φίλτρα απορροφώνται όπως μια κανονική λοσιόν σώματος. Αυτά τα φίλτρα ονομάζονται επίσης χημικά φίλτρα. 

Ανόργανα φίλτρα: Συνήθως διοξείδιο του τιτανίου, αλλά υπάρχουν και άλλα είδη ανόργανων φίλτρων. Τα ανόργανα φίλτρα αντανακλούν τις ακτίνες, σαν καθρέφτης, εμποδίζοντάς τις να διεισδύσουν στο δέρμα. Αυτά τα φίλτρα μερικές φορές ονομάζονται και φυσικά φίλτρα, καθώς δεν απορροφώνται από το δέρμα, αλλά σχηματίζουν ένα στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος, κάνοντας συχνά το δέρμα λευκό. 

Μωρομάντηλα

Τα υγρά μαντηλάκια μας διατίθενται σε νέες συσκευασίες όπου το πλαστικό φύλλο έχει μειωθεί κατά 20% και το πλαστικό καπάκι έχει αντικατασταθεί με ένα άκαμπτο καπάκι (άνοιγμα ταινίας). Η συσκευασία μαντηλιού είναι ανακυκλώσιμη και θα πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα πλαστικά απορρίμματα.