Tips για την έναρξη της εκπαίδευσης τουαλέτας

Η ώρα έχει έρθει, το μωρό σας δεν είναι πια μωρό και ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την εκπαίδευση τουαλέτας. Ποια είναι όμως τα καλύτερα tips; Πώς πρέπει να το κάνετε, ώστε η εκπαίδευση στο γιογιό να γίνει με επιτυχία από το μικρό σας;

Tips για την έναρξη της εκπαίδευσης τουαλέτας

Η εκπαίδευση τουαλέτας είναι ένα τεράστιο βήμα για το μικρό σας βλαστάρι, καθώς εισέρχεται στο πρωτάθλημα των μεγάλων παιδιών. Είναι ένα σημαντικό και (ειδικά για τους γονείς) συναισθηματικό ορόσημο που πρέπει να επιτευχθεί. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά βιβλία και άρθρα που έχουν γραφτεί για την εκπαίδευση τουαλέτας, και υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές και μέθοδοι εκεί έξω. Μπορούν χονδρικά να χωριστούν σε δύο ομάδες: την πιο σταδιακή προσέγγιση στην εκπαίδευση τουαλέτας και την γρήγορη προσέγγιση.

Μερικοί γονείς ορκίζονται στη μέθοδο των τριών ημερών, όπου το μωρό σας θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί στην τουαλέτα μετά από 3 ημέρες (αν είναι έτοιμο σωματικά και ψυχικά για την εκπαίδευση στη τουαλέτα). Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο στο σπίτι, όπου αφαιρείτε εντελώς τις πάνες. Θα υπάρξουν ατυχήματα, αλλά η ιδέα είναι να αφαιρέσετε αμέσως την κουβέρτα ασφαλείας (δηλαδή τις πάνες), αφήνοντας το γιογιό ως τη μοναδική επιλογή.

Αλλά θα εστιάσουμε στην πιο σταδιακή προσέγγιση της εκπαίδευσης τουαλέτας που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους περισσότερους γονείς. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για μια επιτυχημένη εμπειρία εκπαίδευσης στο γιογιό τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας:

Πάρτε το σωστό γιογιό

Η εύρεση του σωστού γιογιό μπορεί να είναι ένας μεγάλος παράγοντας για να κάνετε το παιδί σας να το χρησιμοποιήσει. Μερικά παιδιά είναι οκ με ένα παραδοσιακό γιογιό, ενώ άλλα παιδιά προτιμούν να χρησιμοποιούν την πραγματική τουαλέτα όπως η υπόλοιπη οικογένεια, δεν βλέπουν τη μαμά και τον μπαμπά να κάθονται σε ένα πλαστικό γιογιό, οπότε γιατί να το κάνουν αυτά; Δοκιμάστε ένα παραδοσιακό γιογιό και ένα κάθισμα τουαλέτας με σκαλοπάτια και δείτε ποιο προτιμά το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε γιογιό σε σχήμα μίνι τουαλέτας, με ήχο όπως το κανονικό καζανάκι κλπ., ως μια μέση λύση.

Αγοράστε συναρπαστικά εσώρουχα για μεγάλα παιδιά

Πάτε για ψώνια με το παιδί σας και αφήστε το να επιλέξει μερικά νέα, διασκεδαστικά εσώρουχα για να τα χρησιμοποιήσει ως κίνητρο. Όταν μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό και παραμένει στεγνό, μπορεί να φορέσει αυτά το νέα παιδικά εσώρουχα για μεγάλα παιδιά. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε να φορέσει τα νέα εσώρουχα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη τουαλέτα, απλά να είστε προετοιμασμένοι για μερικά ατυχήματα.

Bambo-Nature-Potty-Training-Tips-blog-3-January-2023-1200x650

Έπαινος, έπαινος, έπαινος

Φροντίστε να επαινείτε το νήπιό σας όταν κάνει καλή δουλειά στο γιογιό! Δώστε του αγκαλιές, φιλιά, ενθαρρυντικά λόγια ή κόλλα-πέντε – ό,τι κρατά το κίνητρό του ψηλά.

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα για να παρακολουθείτε και να επιβραβεύετε την πρόοδο

Φτιάξτε ένα διάγραμμα εκπαίδευσης τουαλέτας και αφήστε το παιδί σας να τοποθετήσει ένα ωραίο αυτοκόλλητο για κάθε επιτυχημένη του προσπάθεια στο γιογιό. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οπτικοποιήσει την πρόοδό του και θα μπορούσατε να τους δίνετε ανταμοιβές κάθε φορά που έχει 5 ή 10 επιτυχίες.

Κάντε το ρουτίνα

Προσπαθήστε να κάνετε ρουτίνα το γιογιό το πρωί και πριν τον ύπνο, ή ίσως μετά το φαγητό και μετά τον μεσημεριανό ύπνο. Διδάξτε στο νήπιό σας ότι το να πηγαίνει στο γιογιό είναι μια καθημερινή ρουτίνα και κάτι που πρέπει να αφιερώνει χρόνο για να κάνει κάθε μέρα – πολλά νήπια είναι πολύ απασχολημένα παίζοντας για να περάσουν χρόνο στο γιογιό, κάτι που οδηγεί σε ατυχήματα.

Bambo-Nature-Potty-Training-Tips-blog-2-January-2023-1200x650

Διάβασε ένα βιβλίο

Κάντε την ώρα της τουαλέτας άνετη διαβάζοντας ένα βιβλίο! Είτε χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα βιβλία του παιδιού σας ως ανταμοιβή για το ότι κάθεται στο γιογιό ή βρείτε μερικά από τα πολλά βιβλία που υπάρχουν εκεί έξω που εξηγούν την εκπαίδευση σε μικρά παιδιά.

Χρησιμοποιήστε πάνες βρακάκι

Οι πάνες βρακάκι ή τα εκπαιδευτικά βρακάκια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά τη φάση της εκπαίδευσης τουαλέτας. Επιτρέπουν στο παιδί σας να αισθάνεται λίγο πιο ανεξάρτητο, αφού μπορεί να το τραβήξει πάνω-κάτω κατά τη διάρκεια στο γιογιό μόνο του, αλλά προσφέρουν την προστασία της πάνας κατά τη διάρκεια ατυχημάτων. Οι πάνες βρακάκι Bambo Nature  είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μικρό σας. Είναι απαλές, άνετες και κρατούν στεγνή ακόμη και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τώρα αυτές οι συμβουλές μπορεί να μην είναι η τέλεια λύση για όλους – όπως λέμε συχνά εδώ στη Bambo Nature, όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά και μοναδικά στην ανάπτυξή τους, αλλά μπορείτε να τις προσπαθήσετε και το μωρό σας σύντομα θα πάει στο πρωτάθλημα των μεγάλων παιδιών.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εκπαίδευση τουαλέτας είναι η ετοιμότητα του ίδιου του παιδιού σας – μην ανησυχείτε αν διαρκέσει λίγο περισσότερο από όσο περιμένατε, θα φτάσετε εκεί αρκετά σύντομα. Ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να μην είναι εντελώς έτοιμο; Διαβάστε την ανάρτηση στο blog μας σχετικά με τα σημάδια ότι το μωρό σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εκπαίδευση τουαλέτας  για να δείτε αν είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξεκινήσει.

Τα best προϊόντα Bambo Nature για την εκπαίδευση στο γιογιό