Διασκεδαστικές κατασκευές DIY για εσάς και τα παιδιά σας

Η ψυχαγωγία των παιδιών μέσα στο σπίτι κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση – εμπιστευτείτε μας, το ξέρουμε. Έτσι, συγκεντρώσαμε ένα σωρό ευχάριστες, πολύχρωμες και διασκεδαστικές χειροτεχνίες με θέμα τα Χριστούγεννα για εσάς και τα παιδιά σας!

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-Christmas-calender-1-11-2022-1200x630

30 Νοεμβρίου:

Ας ξεκινήσουμε με ένα διασκεδαστικό Advent Calendar!

Τώρα, αυτό το DIY είναι μάλλον περισσότερο για εσάς, καθώς προορίζεται ως έκπληξη για τα παιδιά σας. Με αυτό το DIY τα παιδιά σας θα έχουν μια γλυκιά έκπληξη ή ένα μικρό δώρο κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-Christmas-calender-7-11-2022-1200x630

Για να φτιάξετε αυτό το DIY Advent Calendar θα χρειαστείτε:

  • 24 ρολά χαρτιού υγείας (ή 12 αν αποφασίσετε να τα κόψετε στη μέση)
  • Χαρτί συσκευασίας δώρου της επιλογής σας
  • Ένα ξυλάκι κόλλας
  • Συρραπτικό
  • Ένα ψαλίδι
  • Ένα μολύβι
  • Γέμισμα για το ημερολόγιο

Ξεκινήστε συρράπτοντας τα ρολά χαρτιού μεταξύ τους (αν δεν έχετε συρραπτικό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι κόλλας). Μπορείτε να επιλέξετε όποιο σχήμα θέλετε, εμείς επιλέξαμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-Christmas-calender-2-11-2022-1200x630

Όταν έχετε έτοιμο το σχήμα σας, τοποθετήστε το πάνω από το χαρτί περιτυλίγματος της επιλογής σας, μπροστά προς τα κάτω. Θα θέλετε να σχεδιάσετε και να κόψετε δύο κομμάτια για να καλύψετε το μπροστινό και το πίσω μέρος του ημερολογίου. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας μπορεί να τρυπάει ένα νέο ρολό κάθε μέρα για να βρει το δώρο του.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-Christmas-calender-3-11-2022-1200x630
Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-Christmas-calender-4-11-2022-1200x630

Θα μπορούσατε να επιλέξετε να βάψετε τις πλευρές του ημερολογίου σας, να το καλύψετε με χαρτί κρεπ ή να το κάνετε όπως εμείς: κόψαμε λωρίδες χαρτιού περιτυλίγματος στο ίδιο πλάτος του ρολού χαρτιού και τυλίξαμε τις πλευρές του ημερολογίου για να ταιριάζουν. Χρησιμοποιήστε το στικ κόλλας για να στερεώσετε το χαρτί περιτυλίγματος στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του ημερολογίου. Πριν συνδέσετε το μπροστινό μέρος με το στικ κόλλας, γεμίστε το ημερολόγιο με τις λιχουδιές και τα δώρα της επιλογής σας.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-Christmas-calender-5-11-2022-1200x630

Μπορείτε είτε να γράψετε έναν αριθμό για κάθε μέρα στο ημερολόγιο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπό μας για να εκτυπώσετε αυτούς τους αριθμούς με θέμα το Bambo Nature, που μπορείτε να κολλήσετε με την κόλλα. Καλή δημιουργία!

3 Δεκεμβρίου:

DIY κούκλες χειρός από χαρτόνι

Αυτές οι μικρές κούκλες από χαρτόνι είναι αξιολάτρευτες και ιδανικές για ιστορίες πριν τον ύπνο!

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-hand-puppets-11-2022-1200x630

Για να κάνετε αυτούς τους αξιολάτρευτους μικρούς φίλους του δάσους, θα χρειαστείτε:

  • Υπολείμματα χαρτονιού (Χρησιμοποιήσαμε ένα από τα κουτιά πάνας Bambo Nature)
  • Ξυλάκια 
  • Αυτοκόλλητα ματάκια
  • Πομ-πομ
  • Μαρκαδόροι σε διάφορα χρώματα
  • Ψαλίδια
  • Ένα πιστόλι κόλλας
  • Διάφορα μικρά μπολ ή πιάτα 

Ξεκινήστε απλώνοντας το χαρτόνι σας. Χρησιμοποιήστε τα μπολ ή τα πιάτα για να αποφασίσετε ποιο σχήμα θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε και σχεδιάστε το σχήμα στο χαρτόνι. Εδώ, πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε freestyle τα αυτιά.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-hand-puppets-1-11-2022-1200x630

Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για να κόψετε τις φιγούρες και αφήστε τα παιδιά να καλλιτεχνήσουν με τους μαρκαδόρους. Κολλήστε αυτοκόλλητα μάτια και πομ-πον στις μαριονέτες για να δώσετε ένα τρισδιάστατο εφέ και να τις ζωντανέψετε πραγματικά.

Για να ολοκληρώσετε τις μαριονέτες, χρησιμοποιήστε το πιστόλι κόλλας για να στερεώσετε το ξυλάκι στο πίσω μέρος. Τώρα, οι μαριονέτες είναι έτοιμες για παιχνίδι ή για να τις χρησιμοποιήσετε την ώρα του ύπνου!

Συμβουλή: θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε μαριονέτες  με σχήμα ταράνδου και να χρησιμοποιήσετε λωρίδες σενίλ για να φτιάξετε τα κέρατα – τέλεια επιλογή για μια χριστουγεννιάτικη ιστορία πριν τον ύπνο.

6 Δεκεμβρίου:

Φτιάξτε DIY χιονονιφάδες για να κάνετε περήφανη την Έλσα

Αυτή η χειροτεχνία είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά θα λατρέψουν να παίζουν με την κόλλα γκλίτερ! (Λυπούμαστε για την ακαταστασία). Αλλά όταν τελειώσετε, θα έχετε αυτές τις αξιολάτρευτες χιονονιφάδες που μπορείτε να τις κρεμάσετε στα παράθυρα ή στο δέντρο σας.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-snowflake-4-11-2022-1200x630

Θα χρειαστείτε:

  • Ξυλάκια
  • Κόλλα με γκλίτερ
  • Ένα πιστόλι κόλλας
  • Κλωστή

Ξεκινήστε απλώνοντας την κόλλα με γκλίτερ πάνω στα ξυλάκια. Μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά να καλλιτεχνήσουν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, εμείς επιλέξαμε ένα ωραίο, παγωμένο μπλε. Επίσης, συνιστούμε τη χρήση κάποιου είδους προστατευτικού υποστρώματος, για να περιοριστεί κάπως ο χαμός που μπορεί να επικρατήσει.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-snowflake-1-11-2022-1200x630

Όταν στεγνώσει η κόλλα με γκλίτερ, χρησιμοποιήστε το πιστόλι κόλλας για να κολλήσετε τα 4 ξυλάκια ώστε να φτιάξετε το σχήμα νιφάδας χιονιού. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να κολλήσετε ένα μακρύ κομμάτι κλωστής στο πίσω μέρος της χιονονιφάδας για να την κρεμάσετε στο παράθυρο, είτε να φτιάξετε μια μικρή θηλιά κολλώντας τις άκρες μιας πιο κοντής κλωστής μεταξύ τους και έτσι θα έχετε ένα στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-snowflake-2-11-2022-1200x630
Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-snowflake-3-11-2022-1200x630

9 Δεκεμβρίου:

DIY Χριστουγεννιάτικα δέντρα από καλαμάκια

Αυτή είναι μια διασκεδαστική μικρή απογευματινή δραστηριότητα για εσάς και τα παιδιά. Αυτά τα μικροσκοπικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι πολύ διασκεδαστικά και μπορείτε είτε να τα κρεμάσετε στο μεγάλο δέντρο ή ίσως σε ένα διακοσμητικό κλαδί στο σπίτι.

Για να φτιάξετε αυτά τα πολύχρωμα διακοσμητικά θα χρειαστείτε:

  • Ξυλάκια
  • Καλαμάκια
  • Πομ-πομ
  • Κλωστή
  • Ένα πιστόλι κόλλας
  • Ψαλίδι

Ξεκινήστε κόβοντας το καλαμάκι που έχετε επιλέξει σε σταδιακά μικρότερα κομμάτια για να κάνετε το σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου (κεντράρετε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο για να δείτε το σχήμα). Χρησιμοποιήστε το πιστόλι κόλλας για να κολλήσετε κάθε κομμάτι καλαμάκι στο ξυλάκι με τη σωστή σειρά, αφήνοντας ένα μικρό κενό στο επάνω μέρος. Εμείς χρησιμοποιήσαμε πομ-πομ για να διακοσμήσουμε τα δεντράκια μας, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους ελαφρύ κομφετί ή μεγάλο γκλίτερ – κολλήστε τα διακοσμητικά που έχετε επιλέξει στα καλαμάκια με το πιστόλι κόλλας.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-straw-christmas-tree-1-11-2022-1200x630

Κόψτε ένα κομμάτι κλωστής και κολλήστε την στο κενό στην κορυφή του δέντρου, από άκρη σε άκρη ώστε να φτιάξετε μια θηλιά.  Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα πομ-πομ από πάνω για να καλύψουμε λίγο καλύτερα την κλωστώ. Καιιι τελειώσατε!

15 Δεκεμβρίου:

DIY Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χαρτοπετσέτες 

Αν είστε σαν εμάς, πιθανότατα θα έχετε μερικές ανοιχτές, μοναχικές συσκευασίες από χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες. Γιατί να μην κάνετε κάτι διασκεδαστικό μαζί τους;

Αυτό το στεφάνι DIY είναι ένα διασκεδαστικό και φιλικό προς τα παιδιά project, περιλαμβάνει μερικά χαρτόνια που έχουν μπορεί να σας απομείνει και αυτές τις μοναχικές χαρτοπετσέτες. Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτόνι (Χρησιμοποιήσαμε ένα από τα κουτιά πάνας Bambo Nature)
  • Χαρτοπετσέτες
  • Κορδόνι ή κορδέλα
  • Ένα πιστόλι κόλλας
  • Ψαλίδι
  • Ένας μαρκαδόρος
  • Δύο διαφορετικά μεγέθη από πιάτα ή μπολ
Bambo-Nature-Happy-Holidays_DIY-Christmas-wreath-1-11-2022-1200x630

Για να φτιάξετε τη βάση για το στεφάνι πρέπει να βρείτε το χαρτόνι που θέλετε να επιλέξετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα πιάτα ή τα μπολ για να σχεδιάσετε έναν μεγάλο εξωτερικό κύκλο και έναν μικρότερο κύκλο στο εσωτερικό. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη βάση του στεφανιού από το χαρτόνι. 

Κόβουμε τις χαρτοπετσέτες σε μικρότερα κομμάτια (σκίσαμε κάθε χαρτοπετσέτα σε 8 μικρότερα κομμάτια) και αρχίζουμε να τις τσαλακώνουμε σε μπαλάκια. Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι κόλλας για να κολλήσετε τις μπάλες από χαρτοπετσέτες στη βάση από χαρτόνι. 

Bambo-Nature-Happy-Holidays_DIY-Christmas-wreath-4-11-2022-1200x630

Στερεώστε την κορδέλα ή το κορδόνι στο πίσω μέρος του στεφανιού με το πιστόλι κόλλας και αρχίστε να το τυλίγετε γύρω από το στεφάνι σας – εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα χρυσό κορδόνι για λίγη επιπλέον λάμψη. Όταν φτάσετε ξανά στην αρχή της κορδέλας σας, κόψτε επιπλέον 15 εκατοστά από την κορδέλα. Χρησιμοποιήστε τα έξτρα εκατοστά από την κορδέλα για να σχηματίσετε μια θηλιά και στερεώστε με κόλλα. Τώρα μπορείτε να κρεμάσετε το στεφάνι σε μια πόρτα ή στον τοίχο.

19 Δεκεμβρίου:

DIY Στολίδια από Αλατισμένη Ζύμη

Μια πραγματικά εύκολη και φιλική προς τα παιδιά χειροτεχνία είναι να φτιάχνετε στολίδια από  αλατισμένη ζύμη. Η φαντασία είναι το μόνο όριο για το τι μπορείτε να φτιάξετε με αλατισμένη ζύμη και δεδομένου ότι φτιάχνεται μόνο με βρώσιμα υλικά, είναι ασφαλή για τα περίεργα παιδιά.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-salt-dough-ornaments-11-2022-1200x630

Για να φτιάξετε τα στολίδια θα χρειαστείτε: 

Για τη ζύμη:

  • 250 gr απλό αλεύρι 
  • 125 gr επιτραπέζιο αλάτι 
  • 125 ml νερό 

Η παρασκευή της ζύμης είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλώς ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια το ανακατεύετε με το νερό μέχρι να ενωθούν για να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. 

Για διακόσμηση: 

  • Κορδέλα
  • Κουπάτ για μπισκότα 
  • Πλάστης 
  • Οδοντογλυφίδα ή κάτι παρόμοιο 

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κρεμαστά στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο απλώνοντας τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να  να πάρε ένα ικανοποιητικό πάχος. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε κουπάτ για μπισκότα για να φτιάξουμε τα σχήματα και χρησιμοποιήσαμε μια οδοντογλυφίδα για να κάνουμε την τρύπα για την κορδέλα.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-salt-dough-ornaments-1-11-2022-1200x630

Όταν ολοκληρώσετε τα στολίδια σας, μπορείτε είτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους (αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ημέρες) ή μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια λαδόκολλα και να τα ψήσετε στη χαμηλότερη θερμοκρασία στο φούρνο για περίπου 3 ώρες. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, λίγα παιδιά μπορούν να περιμένουν 4 ημέρες για το τελικό αποτέλεσμα. Όταν τα στολίδια στεγνώσουν, μπορείτε να τα αφήσετε ως έχουν ή τα παιδιά μπορούν να τα βάψουν χρησιμοποιώντας κανονικό ακρυλικό χρώμα. 

Συμβουλή: μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αλατισμένη ζύμη για να κάνετε αποτυπώματα με χέρια και τα πόδια του μωρού σας. Αυτό θα σας αφήσει ένα αναμνηστικό από τα φετινά Χριστούγεννα. 

22 Δεκεμβρίου:

DIY Ο Ρούντολφ και οι φίλοι του

Αυτή η εύκολη και διασκεδαστική χειροτεχνία μπορεί να διασκεδάσει τα παιδιά για μερικές ώρες, και ποιος ξέρει, μπορεί να καταλήξετε με έναν ολόκληρο στρατό από μικρούς τάρανδους.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-reindeer-6-11-2022-1200x630

Για να κάνετε αυτά τα αξιολάτρευτα μικρά να μοιάζουν με τον Ρούντολφ θα χρειαστείτε: 

  • Ρολά χαρτιού υγείας ή ρολά χαρτιού κουζίνας 
  • Πομ-πομ 
  • Κορδέλα ή κορδόνι 
  • Αυτοκόλλητα μάτια 
  • Κορδόνια σενίλ ή κορδόνια πούλιες 
  • Ένας μαρκαδόρος 
  • Ένα πιστόλι κόλλας 
  • Συρραπτικό 
  • Ψαλίδι για να κόψετε την κορδέλα

Ξεκινήστε πλάθοντας τα κορδόνια σενίλ σε σχήμα από κέρατα και συρράψτε τα πάνω στα χάρτινα ρολά (αν δεν έχετε συρραπτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστόλι κόλλας).

Στη συνέχεια, αποφασίστε πού θα πάνε τα μάτια και ποια έκφραση να σχεδιάσετε στον τάρανδο σας. Πρέπει να φαίνεται έκπληκτο; Έχει βλεφαρίδες; Ή μήπως δύο διαφορετικά μεγέθη μάτια για να φαίνεται λίγο περίεργο; Κολλήστε τα μάτια στη θέση τους χρησιμοποιώντας το πιστόλι κόλλας και σχεδιάστε τα φρύδια στον τάρανδο σας.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-reindeer-3-11-2022-1200x630

Το επόμενο βήμα είναι τα πομ-πομ σας. Διαλέξτε που θέλετε να τα τοποθετήσετε και κολλήστε τα στο ρολό με το πιστόλι κόλλας.

Bambo-Nature-Happy-Holidays-DIY-reindeer-4-11-2022-1200x630

Τέλος, ας τους χαρίσουμε ένα φουλάρι! Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα κορδόνια σενίλ, είτε μπορείτε να τους δώσετε μια υπέροχη κόκκινη σατέν κορδέλα. Χρησιμοποιήστε το πιστόλι κόλλας για να στερεώσετε την κορδέλα και είστε έτοιμοι!

Θέλετε ακόμα περισσότερη εορταστική μαγεία; Επισκεφτείτε και τα άλλα χριστουγεννιάτικα blog μας με συνταγές για γλυκά των γιορτών και απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα Χριστούγεννα.