Blog

Σωστή επιλογή πάνας

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος πάνας

Μπορεί να βρίσκεστε για πρώτη φορά στον ρόλο της μαμά ή του μπαμπά, αλλά μπορεί και να είστε ήδη γονιός. Όπως και να έχει, η εύρεση του σωστού μεγέθους πάνας για το μωρό σας, ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές μπορεί μερικές φορές να φαίνεται δύσκολο επίτευγμα. Διαβάστε τις συμβουλές μας για το πώς να βρείτε την τέλεια εφαρμογή – από νεογέννητα έως νήπια που μαθαίνουν στο γιογιό.

Πάνες Bambo Nature – τώρα με χνούδι χωρίς χλώριο!

Από την ίδρυση της Bambo Nature, ξεκινήσαμε ένα ταξίδι για να προσφέρουμε στους γονείς σε όλο τον κόσμο τα προϊόντα με την καλύτερη φροντίδα για το δέρμα των μωρών και των παιδιών που ταυτόχρονα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον. Ήμασταν η πρώτη μάρκα που πιστοποίησε τις πάνες για μωρά με το αξιότιμο οικολογικό σήμα της Nordic Swan πριν από πάνω από 25 χρόνια – και μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε πως το χνούδι στις βρεφικές μας πάνες είναι πλέον εντελώς χωρίς χλώριο.
diaper-rash bambonatute

Εξάνθημα πάνας – τι είναι και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Ως γονείς, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποτρέψουμε τo κόκκινο δερματάκι στην περιοχή της πάνας των μωρών, αλλά μερικές φορές αυτό το επώδυνο εξάνθημα από πάνα συνεχίζει να επιστρέφει. Λάβετε τα καλύτερα tips και συμβουλές μας για τον τρόπο αντιμετώπισης του εξανθήματος της πάνας σε αυτό το blog.
Το παιδί εφαρμόζει κρέμα στην μύτη της μητέρας του

Περιποίηση δέρματος: Τι να αναζητήσετε και τι να προσέξετε

Ως νέοι γονείς, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποια προϊόντα περιποίησης του δέρματος είναι καλά ή κακά, σωστά ή λάθος για το μωρό μας. Ως γονείς και εμείς οι ίδιοι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη σημασία της καλής φροντίδας του δέρματος του μωρού μας για την αποφυγή πιθανών καταστάσεων του δέρματος, όπως αλλεργίες ή εξανθήματα από πάνες. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μας σχετικά με το τι να αναζητήσετε και τι να προσέξετε όταν αγοράζετε προϊόντα περιποίησης δέρματος για το παιδί σας.
diaper-bambo nature

Υγιές βρεφικό δερματάκι-όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Από τη στιγμής της γέννησής μας και σε όλη μας τη ζωή, το δέρμα μας αλλάζει. Τα μωρά αρχίζουν τη ζωή μέσα σε αμνιακό υγρό στη μήτρα της μητέρας τους και μετά τη γέννηση το δέρμα τους ξαφνικά πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα νέο και πιο ξηρό περιβάλλον. Έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα που ίσως θέλετε να γνωρίζετε για το δέρμα του μωρού σας, για να μπορείτε να το φροντίζετε καθημερινά.

Πώς να αντιμετωπίσετε το βρέξιμο του κρεβατιού του παιδιού σας

Το 25% των παιδιών παγκοσμίως βρέχουν το κρεβάτι τους. Είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής τους, αλλά μπορεί να είναι και μια δύσκολη στιγμή τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Λάβετε τις καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να αντιμετωπίσετε το βρέξιμο του κρεβατιού, καθώς και μερικές συμβουλές και κόλπα για να υποστηρίξετε το παιδί σας σε αυτήν τη φάση.

Τι είναι το βρέξιμο του κρεβατιού και πώς αντιμετωπίζεται;

Πώς αντιμετωπίζετε ως γονείς το βρέξιμο του κρεβατιού από το παιδί σας; Τι πρέπει να γνωρίζετε και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας σε αυτή τη φάση. Διαβάστε όλες τις συμβουλές μας για το βρέξιμο του κρεβατιού σε αυτό το blog.

Σωστό ή λάθος σχετικά με το βρέξιμο του κρεβατιού

Για πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο, το βρέξιμο του κρεβατιού είναι ταμπού. Αλλά για χάρη του παιδιού σας, σας ενθαρρύνουμε να μιλήσετε ανοιχτά και ελεύθερα για το θέμα. Κανένα παιδί δεν βρέχει το κρεβάτι του κατά λάθος. Για τα περισσότερα παιδιά, αυτή η φάση είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής τους και κάτι που απλά δεν μπορούν να ελέγξουν. Ακόμα το βρέξιμο του κρεβατιού συνδέεται με πολλούς διαφορετικούς μύθους. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά και ας δούμε αν μπορούμε να απομυθοποιήσουμε μερικούς από αυτούς.

Τι είναι η Σκανδιναβική Ανατροφή;

Ως Δανέζικη εταιρεία, γνωρίζουμε ότι ορισμένες πτυχές του σκανδιναβικού στυλ ανατροφής φαίνονται περίεργες για τους γονείς σε άλλες χώρες. Λοιπόν, ποια είναι ακριβώς η προέλευση και τα πιθανά οφέλη της σκανδιναβικής ανατροφής;

Τα καλύτερα tips μας για την εύρεση μια ασφαλούς και βιώσιμης βρεφικής πάνας

Πράσινες πάνες. Πάνες φιλικές προς το περιβάλλον. Βιώσιμες πάνες. Ακούνε σε πολλά ονόματα. Αλλά εσείς ως μαμά ή μπαμπάς πώς πλοηγείστε στη ζούγκλα των Brands πάνας που ισχυρίζονται ότι είναι βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον;

Ας επικρατεί χάος – παίξτε!

Αν βρεθείτε ποτέ στη θέση όπου τα λασπωμένα ρούχα του παιδιού σας χρειάζονται πρώτα πλύσιμο με το λάστιχο, να μαζεύετε τα υπολείμματα μιας σκισμένης κουρτίνας, να σώζετε μια πριγκίπισσα (π.χ. την καημένη γάτα σας, τυλιγμένη με ταινία) από ένα κάστρο από χαρτόνι ή να βάψετε τον τοίχο πάνω από τον μαγικό μαρκαδόρο του παιδιού σας, μπορεί να χρειαστούν μερικές βαθιές ανάσες (ή κάτι πιο δυνατό) για να φύγει ο εκνευρισμός σας. Εδώ θα βρείτε ένα κάτι που θα σας βοηθήσει να δείτε τα «πειράματα» του παιδιού σας με πιο θετικό πρίσμα.

Πώς τα παιδιά μαθαίνουν μέσω του παιχνιδιού

Ο όρος «παιδικό παιχνίδι» σηματοδοτεί κάτι που είναι σχεδόν πολύ εύκολο, νεανικό ή ίσως δεν αξίζει ακόμη και τον χρόνο σας. Ως παιδιά, γεννηθήκαμε όλοι για να παίξουμε – είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο γνώρισμα που μοιραζόμαστε σε διάφορες χώρες και πολιτισμούς. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε, να αλληλοεπιδρούμε και να αλλάζουμε τον κόσμο στον οποίο φτάσαμε. Ανεξάρτητα από τα παιχνίδια στα οποία ένα παιδί έχει πρόσβαση, υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι παιχνιδιού που φαίνεται να κωδικοποιούνται στο DNA μας. Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το μωρό μαθαίνει μέσω του παιχνιδιού και πώς μπορείτε να το ενθαρρύνετε.

Δέσιμο με το μωρό σας

Πώς θα δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας; Η αρχική ορμή της γέννησης έχει υποχωρήσει και η ζωή σας ως γονείς έχει ξεκινήσει. Μπορεί να έχετε διαβάσει τα πάντα για τα πρακτικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για το μωρό σας, αλλά τώρα συμβαίνουν! Αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι είναι νέο στον κόσμο και εξαρτάται από εσάς για να εκπληρώσετε κάθε του ανάγκη τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Θέλετε να κάνετε το καλύτερο, αλλά πώς ξέρετε αν αυτό που κάνετε είναι αρκετά καλό;

Πώς να προγραμματίσετε ένα οικογενειακό bugdet κατά την άφιξη ενός νέου μέλους;

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Μην μας παρεξηγείτε, και οι ίδιοι σαν οι γονείς, είμαστε ευγνώμονες για όλα τα gadgets και τον εξοπλισμό που υπάρχει πλέον και μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε τη ζωή άνετη και ασφαλή για τα μωρά μας και για εμάς.