Πάνες Bambo Nature – τώρα με χνούδι εντελώς χωρίς χλώριο!

Από την ίδρυση της Bambo Nature, ξεκινήσαμε ένα ταξίδι για να προσφέρουμε στους γονείς σε όλο τον κόσμο τα προϊόντα με την καλύτερη φροντίδα για το δέρμα των μωρών και των παιδιών που ταυτόχρονα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον. Ήμασταν η πρώτη μάρκα που πιστοποίησε τις βρεφικές πάνες με το ευυπόληπτο οικολογικό σήμα της Nordic Swan πριν από πάνω από 25 χρόνια – και μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε πως το χνούδι στις βρεφικές μας πάνες είναι πλέον εντελώς χωρίς χλώριο.

bambo-nature-tcf-fluff-brother-and-sister-playing

Μια βρεφική πάνα αποτελείται από πολλά διαφορετικά συστατικά και χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά τα συστατικά είναι το χνούδι από χαρτοπολτό. Το χνούδι από χαρτοπολτό είναι ένα φυτικό υλικό που μοιάζει με βαμβάκι (ίνες κυτταρίνης) που δημιουργεί την απαλή γέμιση στις πάνες. Τοποθετείται στον απορροφητικό πυρήνα όπου απορροφά υγρό για να διατηρεί το δέρμα του παιδιού σας στεγνό.

Για να διασφαλιστεί ότι το χνούδι απορροφά το υγρό γρήγορα και αποτελεσματικά, υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω μιας χημικής διαδικασίας που ονομάζεται είτε ECF (Elemental Chlorine Free – Χωρίς στοιχεία χλωρίου) είτε TCF (Totally Chlorine Free- Εντελώς χωρίς χλώριο), η οποία γίνεται με σκοπό το υλικό να αποκτήσει τα καθαρά, λευκά και φωτεινά χαρακτηριστικά του.

Σήμερα, το ECF είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία για την επεξεργασία του χαρτοπολτού στον κλάδο των βρεφικών πανών. Αλλά για να κάνουμε τα προϊόντα μας ακόμη πιο φιλικά προς το περιβάλλον και καθώς βλέπουμε μια αύξηση της ζήτησης για πλήρη απαλλαγή από χλώριο, επιλέξαμε να στραφούμε στο TCF. Ως εκ τούτου, από τον Μάρτιο του 2021 όλες οι βρεφικές μας πάνες δεν θα εγκρίνονται μόνο από το Nordic Swan Ecolabel και το FSC ® (Forest Stewardship Council- Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών), θα κατασκευάζονται επίσης με χνούδι από χαρτοπολτό εντελώς χωρίς χλώριο (totally chlorine-free fluf pulp).

Ένα συνεχές ταξίδι

Το να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε υπεύθυνα ήταν πάντα μέρος του DNA της Bambo Nature. Προσφέροντας ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε την φύση είναι μερικές από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας, που βελτιστοποιεί συνεχώς τα προϊόντα και τις μεθόδους παραγωγής μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Οι πάνες μας είναι πιστοποιημένες με μεγάλο αριθμό οικολογικών ετικετών και κατασκευάζονται σε ενεργειακά βελτιστοποιημένες μηχανές με ελάχιστη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το χνούδι από χαρτοπολτό προέρχεται από πιστοποιημένα με FSC ® (Forest Stewardship Council- Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) δάση της Σουηδίας .

Προσπαθούμε πάντα να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και η εφαρμογή του εντελώς απαλλαγμένου από χλώριο χνουδιού από χαρτοπολτό στις βρεφικές πάνες μας, είναι το φυσικό βήμα στο συνεχές ταξίδι μας για να γίνουμε ακόμη πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και να σας προσφέρουμε ακόμη καλύτερα προϊόντα για τα παιδιά σας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπεύθυνη παραγωγή μας ή δείτε τις φιλικές προς το περιβάλλον πάνες μας εδώ.

Το FSC ® (Forest Stewardship Council- Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) είναι ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών παγκοσμίως. Τα προϊόντα με πιστοποίηση FSC ® κατασκευάζονται από πρώτες ύλες από καλά διαχειριζόμενα δάση και υπεύθυνες πηγές. Η ανιχνευσιμότητα και η ακεραιότητα της ετικέτας διατηρούνται μέσω αυστηρών μέτρων ελέγχου, και επιλέγοντας προϊόντα πιστοποιημένα με FSC, στηρίζετε την φροντίδα των δασών, των ανθρώπων αλλά και της άγριας ζωής που τα αποκαλούν σπίτι τους. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.fsc.org.