Κατασκευασμένες με υπευθυνότητα. Φυσικά!

Οι πάνες Bambo Nature αντικατοπτρίζουν τον Σκανδιναβικό τρόπο ζωής, όπου η λειτουργικότητα και ο σχεδιασμός συμβαδίζουν και υπάρχει σεβασμός για τον διπλανό και το περιβάλλον. Μπορείτε να βρείτε ίχνη της κληρονομιάς μας σε κάθε προϊόν που δημιουργούμε – στο σχεδιασμό μας, στα συστατικά και στα υλικά που χρησιμοποιούμε, στις απαιτήσεις υψηλής ποιότητας και την ασφαλή παραγωγή μας.

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες

Χνούδι (fluff): Οι ίνες ξύλου στον απορροφητικό πυρήνα ονομάζονται χνούδι (fluff). Το χνούδι (fluff) είναι ένα μαλακό απορροφητικό υλικό από βιώσιμα και καλά διαχειριζόμενα δάση με πιστοποίηση FSC® (Forest Stewardship Council), όπου δεν μπορούν να κοπούν περισσότερα δέντρα από όσα μπορούν να αναπαραχθούν από το δάσος. Το χνούδι (fluff) μας είναι Total Chlorine Free- εντελώς χωρίς χλώριο -(TCF) για την ασφάλεια του μωρού σας.

SAP: Είναι συντομογραφία για το super “absorbent polymer” (υπερ απορροφητικό πολυμερές). Το SAP είναι το βασικό συστατικό του απορροφητικού πυρήνα, και αυτό που κρατά το μωρό σας άνετο και στεγνό. Το SAP που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένο από το Nordic Swan Ecolabel και είναι απολύτως ασφαλές για το δέρμα του μωρού σας.

Less is More

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το να βγάλετε τις πάνες από την τσάντα; Το κάναμε σκόπιμα! Οι πάνες μας είναι διάσημες για την απόδοσή τους και για να τις κάνουμε εξαιρετικά άνετες για το παιδί σας, είναι τόσο λεπτές και ελαφριές, όσο μπορούν να είναι. Αυτό ενισχύει την ελευθερία κινήσεων του παιδιού. Μας επιτρέπει να τοποθετούμε περισσότερες πάνες σε μια τσάντα, να μεταφέρουμε λιγότερα κουτιά, και μπορείτε να μεταφέρετε στο σπίτι λιγότερες τσάντες πάνας από το σούπερ μάρκετ. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερες πρώτες ύλες, μόνο όσες χρειάζονται στις πάνες μας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρησιμοποιούμε περισσότερες πρώτες ύλες από τις απαραίτητες, ούτε συμβιβάζουμε την απόδοση ή την άνεση.

Χωρίς πρόσθετες ανοησίες!

Τα υγιή μωρά είναι χαρούμενα μωρά, και η υγεία του μωρού σας είναι μία από τις κύριες ανησυχίες μας. Επομένως, δεν χρησιμοποιούμε ουσίες που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβείς για την υγεία ή το περιβάλλον, όπως οι οργανοτίνες, οι φθαλικοί εστέρες ή το χλωριούχο πολυβινύλιο. Και δεν προσθέτουμε ουσίες που είναι γνωστό ότι είναι αλλεργιογόνες ή ταξινομούνται ως ερεθιστικές για το δέρμα.

Παραγωγή στην Δανία

Οι πάνες Bambo Nature κατασκευάζονται στον τόπο παραγωγής μας στη Δανία με προηγμένα μηχανήματα που εξασφαλίζουν ελάχιστη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με βελτιστοποίηση ενέργειας και πάντα προσπαθούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερα. Εδώ είναι μερικά από τα επιτεύγματά μας:

  • Σήμερα, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Από το 2009, έχουμε μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 κατά 62,1%.
  • Το 2019, το 85,4% των απορριμμάτων παραγωγής μας συλλέχθηκαν και πωλήθηκαν σε εταιρείες ανακύκλωσης για επαναχρησιμοποίηση και μετατροπή σε νέα προϊόντα.
Στεγνό και υγιές βρεφικό δέρμα !

Οι πάνες Bambo Nature είναι εξοπλισμένες με έναν δείκτη υγρασίας, που καθιστά γρήγορο και εύκολο να δείτε πότε είναι ώρα να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας. Όταν αλλάζετε πάνες στα σωστά διαστήματα, ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο εξανθήματος από την πάνα, γλυτώνετε περιττό δρόμο στην αλλαξιέρα και δημιουργείτε λιγότερα απορρίμματα.

Πάνες-Bambo-Nature-Χάρτινη-συσκ.Νο1

Ανακυκλώσιμες συσκευασίες και κουτιά

Στη Bambo Nature, έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους συσκευασίας πάνας:

Η καινοτόμος χάρτινη συσκευασία πάνας μας είναι κατασκευασμένη από πιστοποιημένο από πιστοποιημένο με FSC® (Forest Stewardship Council) Σκανδιναβικό χαρτί. Η χάρτινη συσκευασία πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα απορρίμματα χαρτιού.

Οι πλαστικές σακούλες για τις πάνες μας αποτελούνται κατά 30% από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες μετά την κατανάλωση, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερο καθαρό πλαστικό στην κατασκευή τους. Τα ανακυκλωμένα υλικά προέρχονται από καταναλωτικά οικιακά πλαστικά απορρίμματα που καθαρίζονται προσεκτικά και ταξινομούνται ανά κατηγορία. Η σακούλα πρέπει να ανακυκλώνεται με άλλα πλαστικά απορρίμματα.

Τα κουτιά μας έχουν πιστοποίηση FSC® (Forest Stewardship Council) και παράγονται με τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο υλικό.

Υπεύθυνη επιχείρηση

Το να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε υπεύθυνα ήταν πάντα μέρος του DNA της Bambo Nature και είναι φυσικό για εμάς, να συνεργαζόμαστε μαζί με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε πάνα δεν είναι μόνο ασφαλής για το παιδί σας, αλλά και για τη φύση. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή σε επιθεωρήσεις τρίτων και συνεργαζόμαστε με παγκοσμίως αναγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες φιλικές προς το περιβάλλον βρεφικές πάνες.

*Οι εκπομπές CO2 καλύπτουν ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο και υπολογίζονται με βάση τους παράγοντες προδιαγραφών της Energinet και της Δανέζικης Υπηρεσίας Ενέργειας. Οι υπολογισμοί της kWh ηλεκτρικής ενέργειας σε kg CO2 βασίζονται στην περιβαλλοντική δήλωση της Energinet. Οι υπολογισμοί από λίτρο πετρελαίου και kg αερίου έως kg CO2 βασίζονται στα πρότυπα του Δανέζικου Οργανισμού Ενέργειας για θερμιδικές τιμές και συντελεστές εκπομπών.

Το FSC® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) είναι ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών παγκοσμίως. Τα προϊόντα με πιστοποίηση FSC® είναι κατασκευασμένα από πρώτες ύλες από καλά διαχειριζόμενα δάση και υπεύθυνες πηγές. Η ανιχνευσιμότητα και η ακεραιότητα της ετικέτας διατηρούνται με αυστηρά μέτρα ελέγχου και επιλέγοντας προϊόντα πιστοποιημένα με FSC, βοηθάτε να φροντίσετε τα δάση και τους ανθρώπους και την άγρια φύση που τα ονομάζουν σπίτι. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.fsc.org.

Η Abena A / S είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα του FSC® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) και η OPEN CARE IKE είναι διανομέας των προϊόντων της Abena με πιστοποίηση FSC®.